Lysløypa Sagamoen

Informasjon om lysløypene i Midt-Telemark og Nome

| 4 minutter lesetid

Glad i å gå på ski? I Midt-Telemark og Nome er vi så heldige at vi har en rekke løypelag, idrettslag og ildsjeler som står på for at vi skal kunne gå på ski i flotte preparerte løyper. Vi har også hele 4 lysløypeanlegg hvor det er lys på kveldstid slik at du kan nyte skiløypene også etter at sola har gått ned. Her kan du finne samlet sammen informasjon om våre 4 lysløypeanlegg;

👉 Les mer om hvordan du kan støtte løypelagene

Nordbøåsen i Bø

Nordbøåsen er Bø og Midt-Telemarks nærmeste lysløype og er 3,3 km lang. I delen nærmest travbanen er det også godt tilrettelagt for snølek for de minste, hvor du finner både bålplass og akebakke. Vi anbefaler å gå løypa i retning mot klokka.

💡 Lys i løypa: Hverdager (mandag-fredag) er det lys i løypa fra kl. 17-21:00. Helger er det ikke lys kveldstid. (For å få lys kveldstid i helger trenger Bø Løypelag mer økonomisk støtte. Ønsker du å bidra? Du kan lese mer her: Støtt løypelagene)

Parkering: Ved travbanen i Bø eller Nordbøåsen boligområde.

Du kan motta SMS gratis for info om når det prepareres løyper i Bø. Les mer her
Husk å støtt løypelaget Bø Løypelag! Les mer her
Hold deg oppdatert på: Bø Løypelag Facebookside

Grønkjær på Reshjemheia

Notodden Energi Arena Grønkjær har et flott lysløype anlegg og ligger ved fylkesvei 152 mellom Bø og Notodden. Anlegget inneholder turløyper, konkurranseløyper og områder tilrettelagt for skileik. Deler av løypenettet er også egnet for de med funksjonsnedsettelse, samt parkering og servicebygg. Turløypa ”Høgeli rundt” er en rundløype på 9.7 km. Løypa og gir god utsikt til Lifjell og Gaustatoppen. Det anbefales å gå løypa i retning med klokka.

Det er mange kilometer med løyper på Grønkjær Skisenteret. Tar man til venstre i alle kryss, altså ytterste runde er det nesten 18 km.

Les mer om de ulike rundene du kan ta i lysløypeanlegget hos Notodden Energi Arena Grønkjær.

💡 Lys i løypa: Lys i løypa slås på ved skumring og av kl 20:00 tirsdag, onsdag og torsdag.

Parkering: Skianlegget ligger ca 21 km fra Bø sentrum i retning Notodden over Reshjemheia, fylkesvei 152 (ca 8 km fra Tuven på Notodden). Det er betalingsbom inn til parkeringsplassen til skisenteret. Parkeringsavgiften er med og dekker noe av utgiftene til driften av skisenteret. Pris på dagsparkering for personbil er kr 65,-.

Er du interessert i å kjøpe årskort på parkering? Les mer her
Husk å støtt løypelaget Grønkjær Skisenter! Les mer her
Hold deg oppdatert på: Notodden Energi Arena Grønkjær Facebookgruppe
Direktesending av preparering av løypene på Grønkjær

Sagamoen i Lunde

Sagamoen er nærmeste lysløype for deg som befinner deg i Lunde. Hele 2,2 km av traseen er underlagt snøproduksjon på Sagamoen. Dette sikrer gode og fylte skiløyper. Lysløpeanlegget består alt i alt av hele 4 traseer med eget klubbhus for langrennsgruppa. Sagamoen er også utgangspunktet for skiløypenettet innover heia og ned til Skoejordet.

Du kan se oversikt over de 4 traseene i lysløypeanlegget nede til venstre ved å trykke her. Grønn løype er underlagt snøproduksjon.

💡 Lys i løypa: Lys slås på ved skumring og av kl 22:00 hver dag.

Parkering: Stor parkeringsplass ved Bandak. Bandak finner du ved å ta inn til venstre i Lunde sentrum (mot Lunde Vandrehjem), ta inn til høyre mot Hantovegen, ca 4 km fra Lunde sentrum.

 Du kan motta SMS gratis for info om når det prepareres løyper på Sagamoen. Les mer her
Husk å støtt løypelaget IL Skade Langrenn! Les mer her
Hold deg oppdatert på: IL Skade Langrenn Facebookside
Direktesending av preparering av løypene i Lunde 

Heggemoen på Ulefoss

Heggemoen er nærmeste lysløype for deg som befinner deg på Ulefoss, og blir vedlikeholdt og preparert av Ulefoss Sportsforening. Lysløypa er 2,3 km.

💡 Lys i løypa: Lys i løypa hver dag frem til kl 22:00, men som et strømsparingstiltak må en sette på lyset manuelt. Det er montert bryter som står ved inngangsdør på skistue (skiltet).

Parkering: Følg Vindsåsveien så ligger parkeringen vis a vis vegen.

Du kan motta SMS gratis for info om når det prepareres løyper på Heggemoen. Les mer her
 Bli med på torsdagsrenn i lysløypa på Heggemoen; Les mer her
Husk å støtt løypelaget Ulefoss Sportsforening!  Les mer her
Hold deg oppdatert på: USF Ski og Løypelag Facebookside

God tur!

Foto: IL Skade Langrenn