Prosjektgruppen til Lokal Vårmagi. Fra venstre: Silje Bergum Myrjord, Maren Hagen, Tobias Sørensen og Mari Jørgensen Backer. Foto: Erik Nordheim

Nytt konsept på Kroa i Bø – Lokal Vårmagi

| 2 minutter lesetid

Søndag 17. mars arrangeres det for første gang Lokal Vårmagi av fire kulturstudenter ved USN i Bø, på Kroa i Bø. Ifølge arrangørene selv, er dette et nyskapende vårmarked som setter fokus på kortreist mat og støtter lokale produsenter. Samtidig blir det en rekke aktiviteter for både små og store, og noe for enhver smak og interesse!

Prosjektgruppen bak Lokal Vårmagi består av Silje Bergum Myrjord, Maren Hagen, Tobias Sørensen og Mari Jørgensen Backer. Markedet vil by på et bredt spekter av opplevelser, inkludert utstillinger, aktiviteter, boder, smaksprøver og mye mer.

svenseid alpakka på vinteren. Foto

Tommy og Anita Øvsterud som driver Svenseid Alpakka blir med på vårmarkedet.

Arrangørene bak Lokal Vårmagi forteller at de ønsket å utvide tilbudet på Kroa med noe nytt som både studenter og lokalbefolkningen kunne glede seg over:

– Kroa selv ønsket seg noe som kunne tiltrekke både studenter og lokalbefolkning. Vi så for oss at det ville være en spennende mulighet å arrangere et vårmarked nå når våren endelig er på vei, sier arrangørene entusiastisk.

Lokale utstillere

Blant de som vil delta på markedet, finner vi Svenseid Alpakka fra Svenseid Gård, representert av Tommy og Anita Øvsterud. De har med seg alpakkaer, ulike ullprodukter fra sine dyr og strikkede produkter. Kunsthåndverkeren Lillann Ulverud vil også være til stede, og med seg har hun arbeider brent i vedfyrte keramikkovner som gir et unikt uttrykk i leirens overflate.

tre keramikkvaser

Verk av kunsthåndverker Lillann Ulverud.

Mens Geir Børre Jensen, med sin samiske bakgrunn og lidenskap for håndverk, tar med seg samiskinspirerte knivbelter og et utvalg andre skinnprodukter.

svarte og brune skinnbelter

Skinnbelter laget av Geir Børre Jensen.

Prosjektgruppa gleder seg til å ønske alle velkommen til en dag fylt med lokal mat, håndverk og aktiviteter. De er også på utkikk etter flere utstillere. Hvis du eller dere er interessert, ikke nøl med å ta kontakt på [email protected]