Bilde fra TV serien Rådebank, GT og Hege.

Rådebank – TV-serien fra Bø er klar for sesong 3!

| 3 minutter lesetid

Flotte naturbilder og lokalmusikk fra Bø og omegn med viktig budskap er å se på TV-skjermene om dagen – nå bekrefter NRK at det blir nok en sesong fra Midt-Telemark.

Artikkelen er skrevet av Bø Blad;

Hver episode i sesong en av Rådebank er nå sett av mellom 750.000 og 550.000 seere, mens sesong to allerede er oppe i tall på 450.000 og 350.000 seere.

– Tilsvarende seertall som det vi opplever nå på sesong to tok det ti måneder å oppnå for sesong en. Det sier noe om responsen, ja, sier Sauheradmann og produsent i filmselskapet Fenomen, Knut Inge Solbu, som er svært fornøyd med produktet han har vært med på å lage.

Rådebank, GT og Hege på Bøhaugen

Foto: Fenomen tv film og scene AS

Han slår fast at serien har stor suksess med å løfte alvorlige tema på agendaen.

– Å sette i gang en prosess der unge prater sammen med hverandre og voksne om viktige og alvorlige tema er svært viktig, sier han.

Samme univers og samme gjeng

Det er ikke bare seertalla som er fantastiske. Tirsdag ble det også kjent at NRK vil ha en tredje sesong av Rådebank.

– Det er stas. Vi har fått signal tidligere om at NRK ville bestille en sesong tre, men nå er det altså klart. Det er en ny, stor tillitserklæring fra NRK,  sier Solbu, og legger til at de har klare idéer for neste sesong allerede.

–  Manus er ikke ferdig ennå, og vi vil jo heller ikke gi bort noe særlig om handlinga. Publikum kan likevel være sikre på at det blir samme univers og samme gjeng som så mange har blitt glade i, sier Solbu.

Nye personer og mer drama

Han legger til at nye karakterer kommer helt sikkert til å dukke opp, og Rådebank vil fortsette i sporet med å portrettere virkelige mennesker i et univers som en nå kjenner i Rådebank-serien.

– Vi kan vel også forvente mer drama, sier Solbu lurt, og regner med at neste sesong blir spilt inn i sommersesongen.

Ville ha mer

– Sesong tre ble bestemt før sesong to kom på skjermen, fordi vi i NRK etter å ha sett sesong to og hørt planene for sesong tre følte oss trygge på at vi vil ha mer fra Rådebank-universet. Om handlinga kan vi ikke si mer enn at gjengen og tematikken blir den samme, sier Executive produsent for Rådebank i NRK P3, Melike Leblebicioglu.

NRK opplyser at statskanalens budsjett for de to første sesongene har ligget på henholdsvis 15,4 millioner og 18 millioner kroner. Budsjettet til sesong tre er regna til rundt 16 millioner kroner.

Artikkelen er skrevet av Bø Blad.

Vil du være statist i Rådebank sesong 3?

Produksjonsselskapet er nå ute etter statister fra Midt-Telemark og omegn. Hvis dette er noe for deg kan du ta kontakt på deres mail adresse; [email protected].