smilende par vinproduksjon

Eplefesten markerer slutten på en æra for Lerkekåsa Vingård

| 3 minutter lesetid

Verdens nordligste vingård, Lerkekåsa Vingård, er nå dessverre lagt ut for salg. Men før Lill Gjestad Wollberg og Odd Eugen Wollberg tar et siste farvel med gården, har de bestemt seg for å delta på Norsk Eplefest 2023.

For første gang siden Lill og Odd tok over Lerkekåsa Vingård, har de endelig muligheten til å bli med på eplefesten. Tidligere år har de vært travelt opptatt med å ta imot overnattingsgjester i september, og det har dessverre betydd at de har måttet stå over dette fantastiske arrangementet. Derfor er det ekstremt spennende for dem å endelig kunne delta.

De har også en ekstra overraskelse på lur; kunstutstilling i låven med verkene til den talentfulle kunstneren Reidar Mikkelsen fra Bærum. Selve Norsk Eplefest er lørdag den 23. september, og her kan du både beundre kunst og gjøre noen fantastiske kjøp i gårdsbutikken på Lerkekåsa. Du kan også smake på de deilige produktene som blir produsert på gården

vingård fruktbygda lerkekåsa

Men dette blir kanskje også den siste gangen du kan oppleve eplefesten med Lill og Odd Eugen som vertskap. De har nemlig tatt en tøff beslutning om å selge Lerkekåsa, av hensyn til sin egen helse og livssituasjon. Tiden strekker ikke til for dem lenger, da de også driver to firmaer til sammen, som er i en rivende vekst.

Selv om koronaårene 2020 og 2021 var utfordrende for mange, ble de faktisk kjempeår for turistnæringen i Norge, inkludert Lerkekåsa. Med omtale i VG, Dagbladet, Aftenposten, TV2, NTB, NRK radio og Hjemmet, har Lerkekåsa fått mye oppmerksomhet, og besøkstallene har holdt seg imponerende høye.

🍎 Les mer om Lerkekåsa Vingård i årets Eplefestavis

vin lerkekåsa vingård

Lerkekåsa er nå tilgjengelig på markedet med en pris på 8,6 millioner kroner. For denne summen får kjøperen 40 mål land, inkludert fire mål med vinstokker, litt skog og jord som er leid ut til kornproduksjon. På eiendommen finner du et herskapshus, et gjestehus, en hytte og en låve som er omgjort til selskapslokaler, serveringssteder og vinproduksjon.

Under Norsk Eplefest serverer Lill og Odd druevin under arrangementene på gården, i tillegg til å produsere vin av bringebær, hvit rips, epler, plommer, aronia og rabarbra. Mange av råvarene kommer fra nærliggende gårder.

Da familien Gjestad Wollberg flyttet fra Nes i det tidligere Akershus til Lerkekåsa i november 2018, var det å drive gård, dyrke druer og lage vin helt ukjent terreng for dem. Læringskurven har vært bratt, men med støtte fra tidligere eiere, Wenche Hvattum og Joar Sættem, samt hjelp fra Fruktbygda og det vennlige fruktmiljøet i Sauherad, kom de raskt i gang. I området er det mye hjelp og støtte å få, og alle heier på hverandre, uttrykker paret.

Kom og bli med på å feire Lerkekåsa en siste gang, oppleve kunst og smake fantastiske lokale produkter på årets eplefest! Det blir en dag fylt med glede, fellesskap og minner som vil vare livet ut.

🍎 Klikk for å se resten av Gårdssalgsruta