Grunnleggere av sønstebøtunet bø i midt-telemark. Foto

Sønstebøtunet feirer 95 år med elleville tilbud

| 3 minutter lesetid

Familiebedriften Sønstebøtunet i Bø i Midt-Telemark er klare til å feire 95-årsjubileum med en minneverdig festhelg med elleville tilbud. Denne anledningen, som markerer nesten et århundre med dedikasjon til lokal handel, må selvfølgelig feires i stor stil. Jubileumsfesten vil finne sted fredag 20. og lørdag 21. oktober, og det er all grunn til å bli med på feiringen!

Historien om Sønstebøtunet

Sønstebøtunet i Bø er mer enn bare et kjøpesenter; det er en historie om dedikasjon, vekst, og et sterkt miljøengasjement. Sønstebøtunet ble startet som en liten butikk grunnlagt av Marie og Hellek Sønstebø (bilde øverst) for 95 år siden, og har gjennomgått betydelig utvikling og utvidelse siden den gang. Med en startkapital på 800 kroner åpnet de virksomheten. Jernbanen hadde kommet til bygda i 1924, så det var en gunstig tid for handel.

gammelt fotografi av Sønstebøtunet i Bø i Midt-Telemark

De første varene hentet Hellek og Marie i Oslo. I hyllene sto det sko, mens langs veggene hang det herreklær. På den tiden kostet en dress en femtilapp, mens et par sko kosta ti kroner. Det første året var omsetningen 30 000 kroner.

Etter den første generasjonen tok Borgny og Jens Sønstebø over driften og formet Sønstebøtunet til å bli en viktig del av Bø-samfunnet. Imidlertid var det i 1999 at den største utbyggingen hittil fant sted, og Sønstebøtunet vokste til en imponerende totalflate på 4000 kvadratmeter.

Åpning av Sønstebøtunet 16. september 1999. Foto

Jan Helge og Tove har nå overtatt stafettpinnen og videreført familiens engasjement og dedikasjon til Sønstebøtunet. I 2012 ble det gjort enda en utvidelse, og dette er hvordan Sønstebøtunet fremstår i dag — som en av de mest omfattende og mangfoldige handelsstedene i regionen.

Det som gjør Sønstebøtunet ekstra spesielt er den sterke familietradisjonen og kontinuiteten. 

Sønstebøtunet på syttitallet. Foto

Nå har også den 4. generasjonen av Sønstebø-familien flyttet hjem og er aktivt involvert i driften av Sønstebøtunet, og de ser frem til nye utfordringer i årene som kommer.

– Med sin lange historie og sterke engasjement for både samfunnet og miljøet, er Sønstebøtunet en inspirasjon for både lokale og besøkende

 

En annen betydelig faktor i Sønstebøtunets suksess er deres engasjement for miljøet. Som en familiebedrift er de sterkt opptatt av å tilby miljøvennlige og bærekraftige produkter til sine kunder. Samtidig legger de vekt på å drive senteret på en måte som er skånsom for miljøet. Dette miljøengasjementet har blitt anerkjent, og i 2020 ble Sønstebøtunet sertifisert som et Miljøfyrtårn.

Hva kan du forvente på 95-årsjubileumsfesten?

Fredag 20. og lørdag 21. oktober blir fylt med aktiviteter og moro for alle aldre. Sønstebøtunet spanderer en runde familiebowling på O’Learys (to voksne med 2-4 barn) fredag og lørdag, det blir lykkehjul med masse flotte premier og fiskedam for barna. Tuntrollet dukker også opp, i tillegg til andre elleville tilbud i alle butikker!

Sønstebøtunet 95-årsjubileum. Plakat

Det vil også stå en monter på fellesarealet. Hvis du skriver navn og telefonnummer på kvitteringen din og legger den i monteren, er du med i trekningen av fine premier.

Ta turen innom Sønstebøtunet som markerer 95 år med dedikasjon til lokalsamfunnet og handel! 😊

Åpningstider:
Mandag Fredag 10 – 18
Lørdag 10 – 16 (under jubileumshelgen åpent til kl 18)

Velkommen!