TelemarksVeka 2020 avlyses

| 2 minutter lesetid

Det er med tungt hjerte vi i dag sender ut meldingen om at TelemarksVeka og Sommarland Skifestival avlyses denne sommeren. Planene var store og vi er mange som har jobbet hardt helt siden fjorårets arrangement med en ny stor folkefest i Telemark. 

Vi har hatt tett og konstruktiv dialog med TV 2 og Norges Skiforbund de siste dagene. Når sistnevnte organisasjon i går la inn startnekt på alle sine landslagsløpere før sommeren pga. Covid-19  ble vår beslutning enkel. Da forsvinner også hele tv-produktet som finansierer resten av arrangementet. Samtlige skilandslag skulle etter planen ha sine samlinger og konkurranser i Bø og Nome.

Til alle barn, ungdommer, mosjonister og eliteløpere som allerede var påmeldt til skiskole, Sommarlandsprinten, Kanalrennet og Kanalrennet Jr., og dermed gledet seg til sommerens høydepunkt, er dette selvsagt en kjedelig nyhet. Startkontingent og innbetaling til skiskole vil bli refundert via idrettslagene. Neste års skifest arrangeres 26. og 27.juni 2021.

For  idrettslagene Skarphedin Langrenn og Skade Langrenn innebærer dette store økonomiske tap. For Visit Bø, destinasjonsselskapet til Midt-Telemark Kommune og Nome kommune, innebærer dette at et sterkt markedsføringsmiddel for hele regionen faller bort.  Vi vil uansett takke samarbeidspartnere og sponsorer for et svært godt samarbeid i prosjektet. På få år har vi i felleskap bygd opp en råsterk merkevare til glede for hele fylket. Nå starter umiddelbart jobben mot et nytt arrangement i 2021.

Da skal vi slå knallhardt tilbake!

Tormod Hynne
Prosjektleder