Mor og datter i elva i Sommarland, med solsikkebånd

Topp 5 attraksjoner med Solsikkemerket 🌻

| 5 minutter lesetid

Her er de fem mest populære attraksjonene som tilbyr solsikkemerket i Bø-regionen, og litt informasjon om hvordan de har tilrettelagt for fine opplevelser 🌻🥰

1. Bø Sommarland

Solsikkebåndet sikrer køfrie tilganger. Parken har egne billetter til mennesker med funksjonsnedsettelse og fri inngang til ledsagere. Det er også mulig å låne hjelpemidler i parken og spisestedene tilrettelegger for allergier og matønsker. Servicehunder er velkommen i parken, og fremkommelighet, toalett og garderober er tilrettelagt. Du finner også flere rolige områder.

👉 Les mer om Bø Sommarland


2. Bø og Lifjell Turridning

Her kan du få spesialsaler for mennesker med dårlig balanse, spesial-vester og -tøyler. De er også behjelpelige med å få deg opp på hesteryggen ved behov, men det er viktig at det gis beskjed på forhånd. Mobil trapp til hjelp for å komme opp på hestene kommer. Bø og Lifjell Turridning tilbyr også Solsikkebånd.

👉 Les mer om Bø og Lifjell Turridning


3. Høyt & Lavt Klatrepark

Parken har anledning til å ta imot og tilrettelegge aktiviteter for gjester med funksjonsnedsettelser og andre spesielle behov. Ta kontakt på forhånd så gjør de det de kan for å legge best mulig til rette. Klatreparken tilbyr også Solsikkebåndet.

👉 Les mer om Høyt og Lavt klatrepark


4. Norsjø Kabelpark

Solsikkebåndet sikrer deg rask tilgang på noen runder i kabelparken – du blir prioritert i køen i opptil tre ganger i løpet av en dag.

👉 Les mer om Norsjø Kabelpark


5. Telemarkskanalen

Kanalbåtene er gamle, og det er vanskelig med universell utforming. Særlig for bevegelseshemmede kan det være en utfordring om bord. Det er imidlertid mulig å reise på tur, med noen unntak. Landgangene er for eksempel ikke dimensjonert for elektriske rullestoler, mens en manuell rullestol går fint. For passasjerer med bevegelseshemninger anbefaler vi å reise fra/til påstigningssteder der man går om bord mens båten ligger i en sluse.


Anbefalt strekning er da Ulefoss til Lunde. Bussen som går på denne strekningen, har også heis ombord. Kanalbåten MS Henrik Ibsen har et HC-toalett på dekk. Ønsker du å prøve padling på Telemarkskanalen er det lagt ut egen padlebrygge for de med funksjonsnedsettelse og ved behov kan Telemark Kanalcamping bistå med ledsager på padleturer.

👉 Les mer om Telemarkskanalen

Velkommen til Bø og Midt-Telemark regionen!