Kvinne på fjellsida av Maskay

Topp 5 vandreturer i Fruktbygda🍎

Vil du på vandre- eller fjelltur i Fruktbygda, men er usikker på hvor det egner seg å gå? Vi har forslagene! Fruktbygda Sauherad  er et eldorado for vandre- og fjellturer – enten du foretrekker turer på fjellet, i skogen eller langs frukttrærne. Vi har samlet sammen noen forslag som er fine for både store og små – god tur!

1. Maskat🌲

Turen til Maskat (686 m.o.h.) er preget av mye vann, myrer og fine koller med åpen og vennlig furuskog og vakker utsikt mot Lifjell, Bø og sørover mot Skåråfjell i Sauherad. Mye nakent fjell på den brede åsryggen gir deilig fjellfølelse.

Du kan lese mer om turen her!

Kvinne på fjellsida av Maskay

2. Narekollen kultursti⛷️

Narekollen kultursti er en times gåtur ved Nordagutu, hvor du kan finne ulike kulturminner, som husmannsplasser og verdens største hoppbakke i 1934.

Les mer om turen her!

Mann ser ned på skibakken fra 1934.

3. Skåråfjell⛰️

Denne turen går fra Holtan Damtjønn til Skåråfjelltoppen ( via Sudnuten ).  Skåråfjelltoppen er Gvarv turpost nr.1, og på veg opp kan du nyte Sudnuten sin fantastiske utsikt over Gvarv.

Les mer om turen her!

Bilde av Skåråfjelltoppen

4. Kjærlighetsstien💘

Kjærlighetsstien går i et naturskjønt område langs Gvarvelva og gjennom Gamlegata i Gvarv sentrum, som med sine gamle fine trehus er en severdighet i seg selv.

Les mer om turen her!

Gammel trehusbebyggelse på Gvarv.
5.Myllargutstien🎻

Felespilleren Møllarguten, av mange bedre kjent som Myllarguten, trådte sine første barneår i dette området. Langs stien får du informasjon om livet til Myllarguten og om områdets natur og kulturhistorie. Her kan du velge mellom kort løype på 5,1km og lang løype på 9,6km.

Les mer om turen her!

Unge mennesker løper mellom epletrær.

Vi ønsker deg en god turopplevelse i fruktbygda!