Kvinne pĂĽ fjellsida av Maskay

Topp 5 vandreturer i Fruktbygda🍎

| 2 minutter lesetid

Vil du på vandre- eller fjelltur i Fruktbygda, men er usikker på hvor det egner seg å gå? Vi har forslagene! Fruktbygda Sauherad  er et eldorado for vandre- og fjellturer – enten du foretrekker turer på fjellet, i skogen eller langs frukttrærne. Vi har samlet sammen noen forslag som er fine for både store og små – god tur!

1. Maskat🌲

Turen til Maskat (686 m.o.h.) er preget av mye vann, myrer og fine koller med üpen og vennlig furuskog og vakker utsikt mot Lifjell, Bø og sørover mot Skürüfjell i Sauherad. Mye nakent fjell pü den brede üsryggen gir deilig fjellfølelse.

Du kan lese mer om turen her!

Kvinne pĂĽ fjellsida av Maskay

2. Narekollen kultursti⛷️

Narekollen kultursti er en times gütur ved Nordagutu, hvor du kan finne ulike kulturminner, som husmannsplasser og verdens største hoppbakke i 1934.

Les mer om turen her!

Mann ser ned pĂĽ skibakken fra 1934.

3. Skåråfjell⛰️

Denne turen gür fra Holtan Damtjønn til Skürüfjelltoppen ( via Sudnuten ).  Skürüfjelltoppen er Gvarv turpost nr.1, og pü vei opp kan du nyte Sudnuten sin fantastiske utsikt over Gvarv.

Les mer om turen her!

Bilde av SkĂĽrĂĽfjelltoppen

4. Kjærlighetsstien💘

KjÌrlighetsstien gür i et naturskjønt omrüde langs Gvarvelva og gjennom Gamlegata i Gvarv sentrum, som med sine gamle fine trehus er en severdighet i seg selv.

Les mer om turen her!

Gammel trehusbebyggelse pĂĽ Gvarv.
5.Myllargutstien🎻

Felespilleren Møllarguten, av mange bedre kjent som Myllarguten, trüdte sine første barneür i dette omrüdet. Langs stien für du informasjon om livet til Myllarguten og om omrüdets natur og kulturhistorie. Her kan du velge mellom kort løype pü 5,1km og lang løype pü 9,6km.

Les mer om turen her!

Unge mennesker løper mellom epletrÌr.

Vi ønsker deg en god turopplevelse i fruktbygda!