Yogamatter på Yogagården

Velkommen til ro og flyt hos Yogagården – høstprogram

På Flatin i Bø finner du Yogagårdens fine grønne låve-shala med varierte yogaklasser. Trenger du å finne ro, flyt eller bevege på kroppen gjennom behagelige og gode yogatimer er Yogagården plassen for deg. Her er det alltid tid til å henge med en god kopp te i loungen eller hengekøya etter timen.

Når mandagen er litt rufsete og kan merkes på kroppen og langt inn i nervesystemet, da kan det være godt å ha et sted å reise til, hvor du finner ro, yoga, te, oljer, meditasjon og røkelse …
Etterpå føles alt så mye bedre: roen brer seg i kroppen, bekymringene slipper taket og pusten trekkes igjen rolig og dypt ned i magen. Velkommen mandag, velkommen ny uke med varierte og fine yogaklasser. Fordi vi fortjener variasjon, frihet og gode valgmuligheter.

Høstprogram 2021 på Yogagården:

Drop-in: Yin/Yoga Calm

Drop-in med Gry-Anine, fredager kl 16:30 (75 min). Lør/Søn kl 11:00 (se timeplan).
Yin yoga er en rolig yogaform som gir deg god avspenning i en krevende hverdag. De fleste av stillingene holder vi over lengre tid (2-5 min) for å åpne og tøye bindevev, dyp muskulatur og ledd/leddbånd. Dette får deg til å gi slipp på spenninger og fornyer energien. En rolig og behagelig time hvor vi «restarter» kropp og sinn.

Gry Anine sitter lent mot låvedør

Drop-in: Ashtanga 1

Drop-in med Fride, Torsdager kl 16:30
Ashtanga er en dynamisk yogaform med fokus på synkronisert pust og bevegelse, og som følger en fast sekvens med stående, sittende og avsluttende øvelser. Å delta på Ashtanga drop-in forutsetter at man har grunnkurs eller har praktisert noe fra tidligere.

Drop-in: Prosess Dans

Drop-in med Siw Laurent, onsdager kl 17:00 (90 min). Oppstart 29.september.
Prosess Dans er en form for kroppsuttrykk mer enn estetisk dans, hvor underviser veileder deltakerne gjennom visualisasjoner, assosiasjoner, kroppskontakt og arketyper med det mål å frigjøre deltakeren fra begrensende holdninger og mønstre og oppnå et mer helhetlig uttrykk av seg selv i hverdagen og livet generelt.

Låven på Yogagården

Drop-in: Vinyasa Flow

Følg med i timeplanen for tidspunkter for Vinyasa drop-in.
​Vinyasa er en dynamisk form for yoga der vi synkroniserer pust og bevegelse. I disse timene kan du forvente stående flyt-sekvenser samt enkle sittende og liggende øvelser før timen avsluttes med avspenning. Vinyasa er en oppløftende form for yoga der vi fokuserer på oppmerksomt nærvær gjennom pusten – samtidig som vi blir utfordret på balanse, styrke og fleksibilitet. Underveis i timen vil det bli gitt alternativer i de forskjellige stillingene så de kan tilpasses ulike nivå. Nybegynnere er velkomne!

Prosess dans heldags – lørdag 25. september

Velkommen til heldags introduksjon i Prosess Dans med Siw Laurent.

Program for dagen:
Kl.11:
Vi starter med sirkel for jording og gruppekontakt. Første del innebærer: introduksjon av danseformen; veiledet oppvarming for åpning og sentrering; meditativ forberedende lydreise med sjamanistisk sang, tromme og Koshi klokker; utforsking av de to første hovedkategoriene: kroppskontakt og visualisasjon. Det åpnes for spørsmål, notater og dialog underveis.
Kl.14: Lunsjpause med fantastisk og nærende mat fra Evju Mathage.
Kl.14:45-17:45: Andre del innebærer: veiledet sentrering og øvelse i naturnærvær for dypere kontakt; utforsking av de to neste hovedkategoriene: arketyper og assosiasjon; veiledet landing før avslutning med sjamanistisk sang, tromme og Koshi klokker; rom for nærvær i stillhet; avsluttende spørsmål, notater og dialog.

Kurs: Formiddagskurs 8 uker

Formiddagskurs med Fride og Gry Anine tirsdager kl 10:00, oppstart tirsdag 28. september.
Til alle dere som har fri på formiddagen og har lyst til å bli med oss på kurs i høst. Det blir en vidunderlig kombinasjon av rolige flytklasser og Yin yoga. Det er 4 klasser med Fride og 4 klasser med Gry. Vi har satt sammen et program som passer årstiden og som i et behagelig tempo får deg i gang på matta igjen.

Kurs: Flyt og balanse kurs 10 uker (venteliste)

Onsdager kl 19:00, oppstart 15. september 2021.
Dette er et yogakurs som passer for deg som har litt kjennskap til yoga fra før, men som kanskje ikke har praktisert på en stund. Det passer for deg som har vært på kurs tidligere og som nå ønsker å holde på den rolige flyten i hverdagen og samtidig bli med å utforske yogauniverset litt videre. Rolig Vinyasa Yoga, Yoga Calm (Yin), Yoga Nidra, avspenning og pusteøvelser.

 

PS! Alle kurs og klasser må forhåndsbestilles på ønsket dato i timeplanen.

Du kan lese mer om Yogagården, de ulike klassene og om deres butikk SøsterkollektivetYogagårdens hjemmeside.

Vi sees på matta hos Yogagården 💜