Badstueopplevelser


Opplev deg selv og naturen

Ta deg en tur til Midt-Telemark og Nome for en skikkelig avslappende badstueopplevelse! Her kan du virkelig koble av og nyte livet. Slipp stresset og bekymringene mens du svetter ut i den varme dampen av badstuen. Og når du føler deg helt zen, hvorfor ikke ta en forfriskende dukkert i Norsjø rett etterpå?

Pusterom

Lengter du etter å skape minner som varer livet ut, mens du nyter et øyeblikk av ro og velvære? Da er våre badstuetilbud på Heksas Kjøkken og Heit Telemark akkurat det du trenger! Dette er en unik mulighet til å trekke seg tilbake og samle energien din på nytt.

Image

Heksas Kjøkken

Nylig har det dukket opp en badstue ved Heksas Kjøkken, bare noen få meter fra Telemarkskanalen. Her kan du glede deg over en fantastisk utsikt i fred og ro, mens du ser båtene gli forbi om sommeren. Om vinteren kan du også prøve isbading eller nyte en romantisk kveld med badstue og middag i det gamle bryggerhuset.

Adresse: Gamle Strengenvegen 6, 3825 Lunde
Telefon: +47 463 72 051
E-post: [email protected]


Book din saunaopplevelse på Heksas Kjøkken

Heit Telemark

Heit Telemark ligger idyllisk til ved Norsjø på Lien Gård. Selve saunaen er plassert på en flytebrygge, og vi vil sterkt anbefale et forfriskende bad for en revitaliserende opplevelse!

Saunaen har plass til opptil ni personer samtidig.

Adresse: Liagrendveien 262, 3812 Akkerhaugen
Telefon: +47 95 43 00 42
Epost: [email protected]


Book din saunaopplevelse på Heit Telemark

5 fordeler med badstue

1. Lavere stressnivå

En badstuøkt er som en detox for kroppen din - svetten hjelper til med å rense ut giftstoffer og urenheter, mens du senker stressnivået og øker følelsen av velvære. Det reduserer også mengden kortisol i blodet, som er et hormon knyttet til stress, og øker produksjonen av serotonin, kjent som «lykkehormonet», ifølge funnene i denne artikkelen.

2. Økt blodsirkulasjon

Badstuen øker blodsirkulasjonen ved å utvide blodkarene, og dette kan forbedre oksygentilførselen til musklene og organene. I denne artikkelen viser Forskning.no til en studie av 2315 middelaldrende menn i Øst-Finland. De som brukte badstue to til tre ganger i uken hadde lavere risiko for hjerte- og karsykdommer enn de som brukte det bare én gang i uken. Å bruke badstue fire til syv ganger i uken reduserte risikoen enda mer. En av grunnene kan være at badstubruk senker blodtrykket og inkluderer avslapping, varme og gode samtaler.

3. Forbedret søvnkvalitet

Relmessige badstueøkter kan bidra til bedre søvnkvalitet for mange ettersom blodkarene utvides, og dette kan forbedre oksygentilførselen til musklene og organene.

4. Økt immunforsvar

Økt kroppstemperatur under badstueøkter kan stimulere produksjonen av hvite blodlegemer, som er avgjørende for immunsystemets funksjon.

5. Lindring av muskelspenninger og smerter

Badstue er som en mirakelkur for ømme muskler! Varmen fra badstuen kan virkelig hjelpe med å løse opp spenninger og lindre smerte, spesielt etter en hard treningsøkt eller en lang dag med fysisk aktivitet. Det er som å gi musklene dine en varm klem og få dem til å slappe av og komme seg raskere.