Person som går i snødekt skog.

Harpås

| 3 minutter lesetid

Turen til Harpås egner seg godt som en kveldstur eller en rask luftetur. Den ligger ved Nomevann i Nome, man kan parkere nede ved Nomestranda. Derfra er det 0,9km opp til toppen. Finnes en litt lenger vei opp dersom man parkerer ved hovedveien og går derfra. På toppen får man nydelig utsikt over Landa og Ulefoss. Fra parkeringsplassen nede ved stranda er det en oppstigning på 161 høydemeter. På sommerstid tar det ca 20 minutter å gå opp, i motsetning til ca 45 minutter på vinterstid (med snø).

Lengde Vanskelighetsgrad Tid (uten pauser)
0,9 km en vei Lett 20 - 45 min
Om turen

Fra parkeringsplassen går stien opp og inn i tettere skog. Starter ved parkeringsplassen som ligger ved Nomevann. Følg traktorvegen rett nord for grustaket, etter ca. 200 meter tar man til venstre og følger stien til toppen. Fin utsikt over Nomevann og Eidsbygda. Toppen er en lett tilgjengelig knaus ved friområdet ved Nomestrand. Det er fin og bred sti oppover, med et gammel trigpunkt og postkasse på toppen som man kan skrive i. Turen går en vei, fra A til B.

Harpås er en av flere populære topper som man kan finne i Nome og omegn!

Dersom man kommer fra Midt-Telemark regionen, kjører man forbi innkjørselen til Lunde sentrum og fortsetter bortover langs Nomevann. Når man er kommet på toppen av bakken tar man inn til venstre på grusvegen. Da kan man enten velge å parkere på toppen, ved hovedvegen og gå den "lange" vegen derfra. Ellers kan man følge grusvegen ned til Nomestranda, parkere der og gå den korte vegen.
Skjermbilde av stien opp til Harpås

https://ut.no/tur/115801/topptur-harpas-209-moh/kart#16.3/59.294017/9.17913

Kart: ut.no

God tur!
Kilde: Helle Grüner
Foto: Helle Grüner