Heståsen

| 3 minutter lesetid

Dette er en lettgått tur til en flott topp som gir sug i magen og god utsikt utover Landsmarka og Langen. 

Lengde Vanskelighetsgrad Tid (uten pauser)
4,6 km t/r Enkel Ca 2,5 timer t/r
Om turen

Ved Glenna tar du av fra hovedvegen (det er et sykkelruteskilt ved avkjøringen, dette er del av sykkelrunden ”Langen”). Kjør ned mot Kåsa og parker bilen ved bommen (sykkelruteskilt og skilt med ”Hauganveien”). Følg grusveien innover og etter hvert får du Grinitjørn på høyre side. Det er verdt en liten avstikker til vannkanten. Du vil se Heståsen i sørøstlig retning. Følg veien videre til du kommer til ei slepe som går oppover mot åsen på høyre side. Den er merket med en liten steinvarde i starten. Avstikkeren er ca 100 meter før husene ved Glettungstå.

Hele ruten er merket med små steinvarder. I starten går du langs en godt tråkket slepe. Halvveis er det fortsatt en markert slepe, men stien er ikke så tydelig. Når du kommer opp dalsøkket og på selve ryggen er det på venstre hånd en lite markert sti, men merket med varde. Stien følger ryggen oppover i sørøstlig retning.

Ved utsiktpunktet er det en bålplass og det er flott utsikt sørover. Våger du deg litt lenger utpå kanten vil du kjenne magasuget.

Turen langs grusvegen er 1,5 km og tar ca. 20 min. Fra grusvegen og opp til toppen er det 0,8 km og du bruker du ca. 15 min opp. Totalt 4,6 km t/r og 1 t 10 min t/r.

Alternativ start (eller rundtur) kan være ved grusvegen som går nedover ved Grinihagen. Du ser husene ved Glettungstå når du kommer ned bakken. Det er ca. 600m å gå langs grusveien til avstikkeren som er 100 m etter husene.

Turen passer for barn dersom du er forsiktig på toppen. Det er ikke postkasse på toppen.

Slik kommer du deg dit

Ved Glenna tar du av fra hovedvegen (det er et sykkelruteskilt ved avkjøringen, dette er del av sykkelrunden ”Langen”). Kjør ned mot Kåsa og parker bilen ved bommen (sykkelruteskilt og skilt med ”Hauganveien”).

God tur!
Kilde: David Hosen
Forsidebilde: Anne Svenseid