Turområdet Høyslass – Bruskor

| 2 minutter lesetid

Høyslass og Bruskor er en topptur med flott utsikt mot Bødalen, Lifjell og Gygrestolen. Med bratte lier, trange daler, stup med berghyller og fin utsikt. Det er moderate høydeforskjeller på 250 – 300 m fra parkeringsplassene til toppene av åsene.

Lengde Vanskelighetsgrad Tid (uten pauser)
4,5 km Middels 1-2 timer
Om turen

Fra tre parkeringsplassar (p-plass: Forberg, Nordbøåsen og Travbanen) kan du følge skilt og merka stier til tre markerte turmål:

  • Bruskor
  • Trelsborg (bygdeborg)
  • Høyslass

Vi anbefaler turen til Høyslass fra travbanen - bratt stigning opp lien før du deretter kan gå i fint og slakt terreng nord-vestover mot Høyslassnuten (375 m.o.h.). Her oppe er det nydelig utsikt nordover mot Bø og sørover mot Gygrestolen.

Turen til Bruskor fra Forbergsida er også en fin tur, med bratt og luftig oppstigning, før stien slaker ut på flate berg og i glissen furuskog med flott utsikt hele veien til toppen. Fra Bruskor kan du nyte utsikten mot Øvre Bø, Forberg, Lifjell, Bryggefjell og Bø.

Slik kommer du deg til Høyslass og Bruskor

For å komme til parkeringsplassen ved travbanen, kjører en fra rundkjøringa i Bø sentrum på riksvei 359 mot Lunde ca 2 km. Ta deretter til høyre der det er skiltet mot Travbane/Skytebane.

For å komme til parkeringsplassen på Forbergsida, kjører en fra rundkjøringa i Bø sentrum på riksvei 36 mot Seljord. Ta av til venstre like etter gamle Forberg skole.

Kilde: Bø Turlag