juletre og mørk bakgrunn. Foto

Bli med på årets julegrantenninger og julemarkeder i Bø, Lunde, Gvarv og Ulefoss

| 6 minutter lesetid

Pepperkaker, den herlige duften av kakao, glitrende julelys, barnelatter og velkjente juletoner  – alt dette venter oss i tiden som kommer! Det er mye som skjer i Midt-Telemark og Nome, og for å ønske desember velkommen, inviteres du til å delta på de fantastiske lokale julearrangementene i regionen som virkelig setter deg i den perfekte julestemningen.

Vi har satt sammen en praktisk oversikt for deg, slik at du ikke går glipp av noen av julegrantenningene og julemarkedene i Bø, Lunde, Gvarv og Ulefoss:

Julemarked på First Camp Bø

Nyt julestemningen på First Camp Bø! Dagen vil by på et variert program, inkludert salg av hittegods, der alle inntektene går uavkortet til Stine Sofies Stiftelse. Klokken 13.00 kan du delta i jakten på nissen i parken. Butikken har også et fantastisk supersalg med spesielle tilbud, som 1/2 brus til kun kr 10,- inkludert pant, og 1 1/2 brus til kr 15,- inkludert pant.

First Camp Bø tilbyr også gratis pepperkaker, kakao og gløgg! Dette blir en minneverdig dag fylt med glede og julekos.

🎅 Dato: Lørdag 9. desember
🎅 Åpningstider: 11-15
🎅 Sted: First Camp Bø

Julemarked FC Bø. Foto

Juleutstilling og julebutikk på Galleri Nyhuus

Opplev juleutstillingen på Galleri Nyhuus mens du nyter en deilig kopp kaffe og fristende kaker – det er virkelig den beste måten å skape julestemning på! Galleri Nyhuus presenterer verk fra et mangfold av kunstnere: Keith Grant, Hilde Ellingsen Grant, Ilona Buraka og Gheorghe Murarasu m.fl.

Du kan også besøke julebutikken, der vintermagien virkelig blir levende! Her venter et nøye utvalgt spekter av julevarer, fra glitrende dekorasjoner til sjarmerende håndverksgaver.

🎅 Dato: 11. november – 10. desember
🎅 Åpningstider: Fre-søn kl. 12-18
🎅 Sted: Galleri Nyhuus, Gvarv

galleri nyhuus på vinteren. Foto

Julemarked på Øvre Verket

I år arrangeres det igjen det tradisjonelle julemarkedet på Øvre Verket, med salgsboder både utendørs og innendørs. De sjarmerende, små, røde husene er fylt med deilig julemat, flotte julegaver, vakker julepynt og mye mer. Barna kan delta i et morsomt rebusløp, hvor det er mange nisser gjemt rundt på tunet.

Arrangementet starter på Spiseriet, hvor det serveres deilige retter som rømmegrøt, suppe og juletallerken. I tillegg tilbys kaffe, vafler og fristende kaker.

Ta turen og nyt den herlige, tradisjonelle julestemningen!

🎅 Dato: Lørdag 25. november
🎅 Åpningstider: 12-16
🎅 Sted: Øvre Verket, Ulefoss

Julemesse på Bø Museum

Bli med på julemessen på Bø Museum! I  Åsestugo blir det solgt småkaker, saftige kransekaker, nybakte brød og uimotståelige julekaker. På Pakkbua/Åheim finner du en magisk julebutikk, med blant annet salg av den ettertraktede Bø-kalenderen for 2024.

Stikk innom Polen kafé, hvor de inviterer alle til en smaksopplevelse uten sidestykke! Her kan man nyte deilige retter som kjøttsuppe, fersk kaffe, klinger og saftig julekake.

🎅 Dato: 25. og 26. november
🎅 Åpningstider: 12-17
🎅 Sted: Bø Museum
👉 Les mer om arrangementet på nettsiden til Bø Museum

Åheim, juletre og snømann

Julegrantenning og julemarked i Lunde

Lørdag 2. desember kan du rusle rundt i et julepyntet sentrum i Lunde. Svenseid Alpakka kommer på besøk, det blir julemusikk, forestilling på biblioteket, Husflidlaget har julebutikk på Lundetunet og julegrana tennes.

Det blir også et Pop-Up julemarked hvor du kan nyte kaffe, fristende kaker, varm suppe, og deilige småretter fra Heksas Kjøkken. I tillegg kan du glede deg over produkter fra samarbeidspartnere som Gro Hommo fra Lega, Haugane Frukt, Villa Lunde med Kanalbutikken, Maise Strøm fra Lillejordet, og Haug Blomstergård.

Ikke minst, nissen sørger for å spre ekstra glede, og dagen avsluttes med en hjertevarm julekonsert på Lundevang v/Lunde Blæsekompani og deres gode venner. Det blir en dag fylt med koselige opplevelser og god stemning!

🎅 Dato: Lørdag 2. desember
🎅Åpningstider: 12-18
🎅 Sted: Lunde sentrum
👉 Følg arrangementet på Facebook for mer info og program for dagen

Julegrantenning på Sønstebøtunet

Sønstebøtunet inviterer alle til en fortryllende julegrantenning lørdag 2. desember! De tenner lysene på juletreet, lar barnekoret synge julen inn mens de går rundt treet, og gleder seg til nissen dukker opp med julestrømper til alle barna. Det blir en virkelig koselig lørdag på tunet!

🎅 Dato og tid: Lørdag 2. desember kl. 11
🎅 Sted: Sønstebøtunet, Bø
👉 Les mer om julegrantenningen på Sønstebøtunet på Facebook

Julegrantenning på Gvarv

Gvarv Vel og Sauherad Frivilligsentral inviterer til stemningsfylt marked og julegrantenning med masse liv på Gvarv.

Dette arrangementet byr på en rekke aktiviteter, inkludert salgsboder, loddsalg, en fantastisk korsang fra SoulChildren og kåring av vinnerne i pepperkakehuskonkurransen.

Barna blir skjemt bort med deilig gratis grøt, og hvem vet, kanskje får de til og med et overraskende besøk fra selveste nissen?

Velkommen til små og store!

🎅 Dato og tid: Søndag 3. desember kl. 14-17
🎅 Sted: Gvarv ved Kjernehuset
👉 Følg arrangementet på Facebook for mer info og program for dagen

Jul på Evju Bygdetun

Få hele familien i førjulsstemning på Evju Bygdetun! Gardsnissen er selvfølgelig til stede, det blir juletresang, munnharpespill ved Simen Roheim Iversen og ferske metallsøkerfunn ved Torbjørn Blichfeldt Dyrland. I våningshuset har du muligheten til å smake på ferske lapper med hjemmelaget syltetøy og skaffe deg Kultursoga for Sauherad.

Og som høydepunktet på kvelden, kl. 17.00: «Rom i herberget» – en uforglemmelig julekonsert med Gjertruds Sigøynerorkester i Nye Sjodar.

Velkommen til jul på Evju Bygdetun!

🎅 Dato: Søndag 3. desember
🎅 Åpningstider: 12-17
🎅 Sted: Evju Bygdetun
👉 Sjekk ut hele programmet på Evju Bygdetun

🎁 Les også: Kulturguiden november/desember 2023

evju bygdetun nisser på vinteren. Foto

Julegrantenning på Bø torg

Sentrumsringen arrangerer julegrantenning på Bø torg sammen med Bø Skulemusikk og Speidergruppen. Kanskje får til og med barna besøk av nissen med godtepose..?

🎅 Dato: Søndag 3. desember kl. 17
🎅 Sted: Bø Torg
👉 Følg med på arrangementet på Facebook

PST! Søndag 19. november var det førsjulsmarked på Hegna og rundt 1 500 besøkende dukket opp. Selv om markedet er over for i år, kan du fortsatt besøke Kaffistugo på låven og handle i butikken når du vil.

🎅 Sted: Manheimstrondi 1543, Bø i Telemark

Kom og bli med på moroa under julegrantenning og på de herlige julemarkedene i Midt-Telemark og Nome! Det er her magien skjer, så hvorfor ikke ta turen?

Velkommen til julestemning i Midt-Telemark og Nome! 🎄🌟