Lifjellstua til Hollane Seter

| 3 minutter lesetid

Turen fra Lifjellstua til Hollane Seter egner seg godt som en halvdagstur, og er fin å gå både om sommeren og vinteren. Du får se masse flott natur og utsikt hele veien.

Lengde Vanskelighetsgrad Tid (uten pauser, tur/retur)
8,9km Middels Ca. 6t
Om turen

Stien går korteste vei fra Lifjellstua (DNT) gjennom Oksladalen til Hollane Seter på rødmerkede turstier. Det første stykket (300 m) fra Lifjellstua til vestenden av den store parkeringsplassen på Jønnbu (755 moh.) er foreløpig ikke skilta og merka. Her fører hovedstien til Lifjell opp til stikryssett under Krintofjellet. Ta til venstre opp Anebudalen. Ta gjerne en avstikker oppom Anebunatten med flott utsikt over Jønnbuplatået og ut over nedre del av Telemark mot Nordsjø og Grenland.

Videre rett fram mot den markerte Oksladalen. Når skogen slipper taket har du klatret opp den bratteste kneika og ser tilbake oppe fra inngangen til den trangere delen av Oksladalen - Okslagrinda - porten til Lifjell. Her følger du den gamle seterveien i slake bakker videre opp til Skaret ved Skartjønn, turens høyeste punkt på 1005 moh. Nå er det rolig fjellterreng til venstre mot vest forbi Skartjønn og Mjeltetjønn før nedstigningen til Hollane seter på 850 moh.

I våte perioder kan stien være litt våt, men selv om den er utfordrende i det kuperte terrenget, belønnes du med en fantastisk utsikt over fjellene og skogene rundt Lifjell.

MERK! Anebudalen kan være stengt på grunn av skredfare om vinteren. Oksladalen kan også i noen perioder være utsatt for snøskred. Traseen gjennom Oksladalen er lite egnet som skitur.

Slik kommer du deg dit
Ankomst
Bilveg helt fram og parkering ved Lifjellstua eller på den store parkeringsplassen på Jønnbu nær Lifjellstua.

Ankomst med offentlig transport
Det går buss i skisesongen fra Bø til Jønnbu.

Kilde: Bø Turlag