Regnværsdag? ☔ Her er tipsene til aktiviteter!

| 4 minutter lesetid

Usikker på hva du skal finne på de dagene det virkelig øser ned? 🌧️ Dagene det ikke frister å være ute, er det deilig å kunne tilbringe dagen inne i varmen. Vi har satt sammen våre beste tips til hva du kan gjøre i Midt-Telemark og Nome på regnværsdager. Kos deg!

1. Gårdsbutikker 🍎

🌸 Lindheim Ølkompani på Gvarv ble rangert som verdens 5. beste nye bryggeri i 2014 – vi snakker øl i verdensklasse! Kom innom og prøv de spennende drikkevarene de tilbyr, laget av frukt og bær de produserer på gården. Lindheim tilbyr gårdsutsalg og innendørs servering.

Fredag 5. juli åpnet Lindheim ny hagerestaurant! Her kan du nyte en unik matopplevelse fra «jord til bord» med egendyrkede råvarer fra kjøkkenhagen, frukthagen og skogen, i tillegg til napolitansk surdeigspizza. Du kan også booke øl- og cidersmaking, inkludert omvisning.

🌸 Akerhaugen Gård tilbyr en unik opplevelse for alle turistene i Fruktbygda. Her slår de sammen alt vi vet om kafé, kaffebrenneri, bakeri, gårdsutsalg, gårdsbutikk med utsalg av norske frukt, bær og grønnsaker, kunst, kreative gaver og hjemmelagde produkter.

🌸 Nyhuus Gard har en nydelig gårdsbutikk som er åpen hver dag hele året. Her finner du mange typer eplemost, epler og plommer i sesongen, honning, saft, syltetøy, geleer, kakao, olivenolje, gaveartikler mm.

🌸 Sideriet på Børte blir drevet av to barndomskompiser ved navn Hans Olav Børte og Morten Espe. De produserer eplejuice og sider, som de selger videre til restauranter og vinmonopol, men også fra sin egen gårdsbutikk. Gutta på Børte er veldig greie, og om du tar kontakt, skal du ikke se bort ifra at de åpner for deg utenom åpningstiden også.

🌸 Nordre Nes ligger i et vakkert fruktlandskap på Nesodden, ut mot Norsjø i Telemark. I den gamle stallen i låven finner du et lite gårdsutsalg, med produkter som gårdens egne eplesider, økologisk eplemost og, etter sesong, nyplukka georginer, plommer og økologiske epler. Det hender også at det er salg av nystekt brød eller pizza fra bakaromnen i eldhuset. Ta kontakt for besøk!

👉 Se full oversikt over gårdsbutikkene her 

2. Shopping 🛍️

Det er et rikt næringsliv i Bø, Sauherad og Nome. Bø sentrum har butikker for enhver smak. Du finner to sentrale kjøpesentre, men også mindre spesialbutikker langs Bø-gata. Vi kan anbefale å besøke Sønstebøtunet for å tusle mellom butikker innendørs.

I Lunde finner du en hyggelig gate med butikker og cafè med uteservering.Victoria og Henrik tilbyr både klesbutikk og kafé under samme tak. På Ulefoss er det et kjøpesenter og et godt utvalg av butikker. Her finner du også områdets eneste skomaker! På Gvarv er det matbutikker, bakeri og ellers masse fristende gårdsbutikker i Fruktbygda.

3. Se film på Bø- eller Nome Kino 🎬

Hva med å ta en tur på kino på ettermiddagen? Bø Kino tilbyr to ulike kinosaler, og er lokalisert midt i Bø sentrum. Her finner du kinoprogrammet. Nome Kino er lokalisert på Ulefoss, programmet finner du her.

4. Kos deg med en god bok 📖

Hva med å tilbringe dagen med en god bok – eller flere? Enten du låner boken med deg hjem eller slår deg ned på en av de koselige kafeene i området.

Bø bibliotek
Tirsdag: 10.00-18.00
Onsdag: 10.00-18.00
Torsdag: 10.00-18.00

Nome bibliotek 
Mandag 14.00-19.00
Onsdag 12.00-17.00
Fredag 12.00-15.00
Lørdag 12.00-15.00

5. Nyt en deilig middag 🍽️

Midt-Telemark og Nome tilbyr spisesteder for enhver smak. Hva med god tradisjonsmat på Aarnes Kafeteria, kinesisk på Sum Yee, pizza på Pizzafjoset eller middag på høyfjellet på Lifjellstua. Mulighetene er mange. Les mer om våre ulike spisesteder her.

6. Guidet omvisning på Ulefos Hovedgaard 🏛️

Ulefos Hovedgaard regnes for å være empiretidens viktigste arkitektoniske verk i Norge. Niels Aall, som bygde empireanlegget i 1807, var handelsminister da grunnloven ble vedtatt i 1814, og viktige diskusjoner ble tatt både her på Ulefos Hovedgaard og på Søndre Brekke i Skien. Her tilbys det omvisninger i herskapelige omgivelser. I det såkalte kongeværelset har kjente personer overnattet, blant dem Kong Håkon VII og Kong Olav V.

6. Bowling på O’Learys 🎳

Hva er vel bedre enn en runde med bowling når regnet øser ned utenfor? På O’Learys Bø er hele familien velkommen! Her kan du dessuten nyte klassiske amerikanske retter som saftige bbq-ribs, smakfulle nachos og kyllingvinger.

Åpningstider sommeren 2024:
Mandag-fredag 14.00-23.00
Lørdag og søndag 13.00-23.00

barn koser seg på OLearys i Bø med mat

Vi ønsker deg gode opplevelser i Midt-Telemark regionen!