Regnværsdag? Her er tipsene til aktiviteter!

Usikker på hva du skal finne på de dagene det virkelig øser ned?
De dagene det ikke frister å være ute er det godt å kunne tilbringe dagen inne i varmen. Vi har samlet sammen våre beste tips til hva du kan finne på i Midt-Telemark regionen på regnværsdagene  – kos deg!

1. Lindheim Frukt & Ølkompani

Lindheim Ølkompani på Gvarv ble rangert som verdens 5. beste nye bryggeri i 2014 – vi snakker øl i verdensklasse! Kom innom og prøv de spennende drikkevarene de tilbyr, laget av frukt og bær de produserer på gården. Lindheim tilbyr gårdsutsalg og innendørs servering.

2. Shopping

Det er et rikt næringsliv i Bø, Sauherad og Nome. Bø sentrum har butikker for enhver smak. Du finner to sentrale kjøpesentre, men også mindre spesialbutikker langs Bø-gata. I Lunde finner du en hyggelig gate med butikker og cafè med uteservering, Henrik og Victoria. På Ulefoss er det et kjøpesenter og et godt utvalg av butikker. Her finner du også områdets eneste skomaker! På Gvarv er det matbutikker, bakeri og ellers masse fristende gårdsbutikker i Fruktbygda.

3. Se film på Bø- eller Nome Kino

Hva med å ta en tur på kino på ettermiddagen? Bø Kino tilbyr to ulike kinosaler, og er lokalisert midt i Bø sentrum. Her finner du kinoprogrammet. Nome Kino er lokalisert på Ulefoss, programmet finner du her.

4. Biblioteket

Hva med å tilbringe dagen med en god bok – eller flere? Bø Bibliotek har oppe 11-17 torsdager og 11-15 på fredager. Lån enten boken med deg hjem, eller sett deg på en av de hyggelige kafeene vi har i området.

5. Nyt en deilig middag

Midt-Telemark regionen tilbyr spisesteder for enhver smak. Hva med god tradisjonsmat på Aarnes Kafeteria, kinesisk på Sum Yee, pizza på Pizzafjoset eller middag på høyfjellet på Lifjellstua. Mulighetene er mange. Les mer om våre ulike spisesteder her.

6. Gå på guidet tour på Ulefos Hovedgaard

Ulefos Hovedgaard regnes for å være empiretidens viktigste arkitektoniske verk i Norge. Niels Aall, som bygde empireanlegget i 1807, var handelsminister da grunnloven ble vedtatt i 1814, og viktige diskusjoner ble tatt både her på Ulefos Hovedgaard og på Søndre Brekke i Skien. Her tilbys det omvisninger i herskapelige omgivelser. I det såkalte kongeværelset har kjente personer overnattet, blant dem Kong Håkon VII og Kong Olav V.

7. Opplev galleriet og kunstnerhjemmet Villa Lunde

De internasjonalt anerkjente artistene Elisabeth de Lunde (kunstmalerinne) og Jakob Zethner (operasanger) inviterer deg inn i sitt levende kunstnerhjem, Villa Lunde, i Lunde langs Telemarkskanalen. Her arrangeres en rekke konserter, og du kan besøke atelieret hele året og se den permanente utstillingen etter avtale. I kanalbutikken kan du kjøpe utvalgte unike produkter.

8. Bad innendørs i Gullbring Kulturanlegg

Hva med å tilbringe regnværsdagen i varmt basseng innendørs? Gullbring tilbyr 2 basseng, rutsjebane, badstuer og massasjebad som passer hele familien. Badet er lokalisert midt i Bø sentrum, og åpner 17.august.

 

Vi ønsker deg gode opplevelser i Midt-Telemark regionen!