Menneske på tur med hund i skiløype.

Utforsk naturskjønne Sagamoen lysløype i Nome

| 3 minutter lesetid

Er du en ivrig skiløper på jakt etter en unik lysløype i Nome? I Midt-Telemark og Nome kommune er vi heldige som har et dedikert fellesskap av idrettslag og frivillige som sørger for flotte preparerte skiløyper gjennom hele sesongen. Blant de mange lysløypene i regionen finner vi Sagamoen lysløype, som er denne ukas turtips!

Bilde av lysløypa.

Sagamoen befinner seg i Nome kommune, bare et steinkast unna Bø i Telemark. Sagamoen passer perfekt for barnefamilier, fordi det finnes løyper i alle lengder og vanskelighetsgrader, samt at det er relativt flatt og muligheter for fine lunsjsteder.  Det er også en en av fire lysløypeanlegg som som lyser opp kveldene for deg som vil ta en tur etter jobb.

Uansett om du søker etter en avslappende spasertur, en treningsøkt i en av de mange løypene, eller en hyggelig utflukt med din firbeinte venn, er Sagamoen Lysløype perfekt!

Sagamoen er den nærmeste løypa for de som oppholder seg i Lunde, men befinner seg bare 28 km unna Lifjell i Bø. Med 2,2 km av traseen under snøproduksjon, kan du være helt sikker på å få gode forhold. Ta med deg familien, hunden og utforsk den vakre skogen, innover heiene og ned til Skoejordet mens du går langs løypa.

Det er også flotte muligheter til å ta seg en kaffekopp og noe mat i sola, mens man nyter frisk luft og får en følelse av ro og velvære. Sagamoen har noe å tilby for alle aktivitetsnivåer, enten man vil gå gul løype på 1,4 km eller rundløypa rundt Minnesjø på 18 km. De er godt merka hele veien, så man vet akkurat hvilken løype man er på og hvilken vei i krysset man skal ta.

💡Lysa i løypa blir tent ved skumring og slukkes kl. 22:00 hver dag

Hvordan komme seg til Sagamoen lysløype

Når du først har kommet inn i Lunde sentrum, ta til venstre mot Lunde Vandrehjem. Fortsett deretter i 3,7 km før du skal ta til høyre mot Hantovegen. Et par hundre meter videre, og du er fremme. Det er en stor parkeringsplass tilgjengelig ved Bandak.

🗺️ Her finner du kart over Sagamoen 

Dra på eventyrlig vandring

Hvis du tilbringer vinterferien i Midt-Telemark eller Nome, er det også flotte turmuligheter til fots. Alternativt, hvis du er mer interessert i forholdene på Lifjell, enten i skianlegget eller i langrennsløypene, kan du finne ny og oppdatert informasjon her.

⛷️ Lengter du etter flere skiturer i området? Her finner du informasjon om alle skiløypene i Midt-Telemark og Nome

Eller syns du denne løypa hørtes ny og spennende ut, kan du se direktesending av løypeprepping i Lunde for mer informasjon.

Nyt resten av vinteren og GOD TUR!