Terje og Lasse

TelemarksVeka – Tidenes beste ferie

| 8 minutter lesetid

Da Terje Sporsem og Lasse Matberg sjekket ut av Farmen-gården i fjor sommer var et nytt vennskap smidd. De begynte umiddelbart å diskutere hva de kan gjøre videre: "Tenk hvor fett. Jeg og du på tur, med et kamerateam på slep", sa Terje. Som sagt, så gjort; nå skal de gjennomføre drømmeturen. En uke roadtrip i Telemark, med start på stedet der alt begynte, Lundereid Gård.

Tekst og foto er hentet fra Visit Telemark


Sammen skal de lage et tv-program i forbindelse med Telemarksveka, hvor de vil vise fram opplevelser regionen har å by på. Det blir opp høye fjell, ned til sjøen og mye annet, men ekstremsport vil de holde seg unna og strikkhopp er sannsynligvis helt utelukket. Lasse tenkte at det kunne være god TV, men TV-mannen Terje avbrøt diskusjonen raskt: "Ikke si det engang, da blir det noen som får ideer om at vi må gjøre det".

De har ulikt forhold til Telemark. Lasse har kun vært her én gang, på farmen, mens Terje har vært mange steder i regionen på turné. Det gutta gleder seg mest til er å oppleve det ekte Telemark.

Sist ble de låst inne på en gård og fikk kun oppleve en svært liten del av det tidligere fylket, men nå skal de reise rundt og besøke alle kriker og kroker. "Hvis dette lille området er så fint, hvor fint er resten av Telemark", tenkte Lasse etter oppholdet på Farmen.

Turen er stort sett planlagt på forhånd, men noen spontane innspill håper de at det blir. Brorparten av reisen vil skje med bil, men de skal også bruke sykkel, motorsykkel, kanalbåt, kajakk, båt, kabelbane - ja, alt som kan frakte dem fra sted til sted.


PADLING

Slusepadling, elvepadling og padling i rolige småvann eller på store Norsjø. Uansett hva du foretrekker finner du ditt padleeldorado i Midt-Telemark.

Les Mer

GYGRESTOLEN

Midt-Telemarks mest populære vandretur, også kjent fra 71 grader nord kjendis 2020.

Les Mer

TELEMARKS KANALEN

Fra toppene har du utsikt helt til Kragerø-kysten, Seljord og Kongsberg på klare dager. Du ser også hele Bø og Midt-Telemarksregionen i panorama, med sine langstrakte åkre og flotte kulturlandskap.

Les Mer


Råvareregionen Telemark

Begge programlederne har erfaring innenfor matyrket. Terje, vinner av Masterchef Norge og Camp Kulinaris, og Lasse, som er utdannet kokk, gleder seg til å utforske matkulturen i Telemark og er spesielt spent på råvaretradisjonene i regionen. "Å få tilgang til et kjøkken og noen gode råvarer så vi kan diske opp med forskjellige lokale retter. Det er sånne ting som jeg elsker og håper vi får til" drømmer Terje, mens Lasse helst vil få maten servert. "Kanskje jeg til og med kan lage og Lasse nyte en god frokost på Gaustatoppen. Tenk det? Stå der, på toppen av Norge med nystekt bacon og nyte utsikten".

Det er ikke bare Terje og Lasse som skal på tur, med seg har de også Eli Kari Gjengedal som hver dag vil melde været fra dagens destinasjon.

«Sommerfest fra Telemark» ser du på TV 2 og TV 2 Sumo fredag 25. juni. Mandag til fredag 21.- 25. juni kan du følge Matberg og Sporsem på deres Telemarksferd på alle TV 2s plattformer.

Les mer om arrangementet her.


5-kjappe

Spørsmål

Terje

Lasse

Sove lenge eller stå opp tidlig?

Midt i mellom! Det blir tidligere med alderen.

Stå opp tidlig!

Lage middag selv, eller nyte andres kreasjoner?

Begge deler.

Terjes kreasjoner!

Lese bok eller se tv?

TV!

Lese bok.

Sjøen eller fjellet?

Sjøen!

Fjellet.

Bade i Bø Sommarland eller i hav og innsjø?

Hav og innsjø. Det beste er Telemarksvannet, ved siden av Farmen.

Bø Sommarland, for det har jeg aldri gjort.

Tekst og foto er hentet fra Visit Telemark


Terje Sporsem og Katarina Flatland blir programledere under TV2s "Sommerfest fra Telemark" fredag 25. juni.