To skigåere har pause

11 tips til aktiviteter i påskeferien

| 6 minutter lesetid

Påsken er en av denne sesongens store høydepunkter. Snø på fjellet og behagelige temperaturer gjør avslutningen på skisesongen verdt å få med seg!

I Midt-Telemark regionen er vi så heldige å ha vakre Lifjell og boltre oss på. Det er mye snø og det blir stadig kjørt langrennsløyper og Lifjell Skisenter som har fantastiske forhold. Nedenfor følger noen tips til deg som ønsker å tilbringe påsken hos oss, både på og nedenfor fjellet.

1. Alpint i Lifjell Skisenter

Lifjell Skisenter har åpent hver dag i påsken 1.-9. april kl. 10-16. Barnebakkene på toppen, Vinterland, har morsomme bakker for de minste og nybegynnere på slalåm, snowboard og langrennski. I Skisenteret finner du to hovednedfarter med varierende vanskelighetsgrad (fra 300 til 1200 meter) og  T-krok heis. Bakken er full av gode hopp og rails så her kan du boltre deg på ski og eller snowboard hele dagen. Det er skiutleie og kafeèr åpne begge steder.

2. Langrenn på Lifjell

Det er fantastisk skiføre på Lifjell! Sjekk oppdateringer på løypekjøring her. Det er Lifjell Løypelag som kjører og står for skiløypene på Lifjell. Husk å betale parkeringsavgiften på Jønnbu da dette bistår løypelaget for den fantastiske jobben de gjør.

Ta med deg appelsinen og Kvikk Lunsj og nyt påsken i fjellet!

👉 Se oversikt over skiløypene på Lifjell
👉 Ønsker du å bidra løypelaget ytterligere kan du gjøre dette her

To skigåere på Lifjell med utsikt utover Bø og Sauherad

3. Hollane Skifestival

23. mars arrangeres Hollane skifestival på Hollane. Ta den 9 km lange turen fra Jønnbu på ski, eller sitt på med weaselen innover. Her er du velkommen om du vil være tilskuer eller skihopper, kanskje det er du som slår bakkerekorden på 21,5 meter.

Mann som hopper på ski med Høøllen Il idrettslogo i bakgrunn.

👉 Mer informasjon om Hollane, weasel og priser

4. Rideturer på Hørte

Bø og Lifjell Turridning tilbyr idylliske rideturer i naturskjønne omgivelser. Her kan du være med å ri enten du har mye eller lite erfaring. Turridninga tilbyr også ulike type ridepakker som langturer, kortturer, rideturer med middag og overnattingsturer. De tilbyr også tilrettelagt ridning til de som har behov for det. Ingen som tørr å være med deg? Blås i det, du er alltid i godt selskap her!

👉 Les mer om Bø og Lifjell Turridning og bestill ridetur her

5. Alpakka opplevelse på Svenseid

Svenseid Alpakka tilbyr hyggelig gårdsbesøk og møte med dyr. Her kan du oppleve trivelige vandreturer med alpakka og være med på fôring, i tillegg til å møte høner, kaniner, katter og hunder på gården.

👉 Les mer om Svenseid Alpakka

alpakka på tur i snøen

6. Isbading

Isbading er kjent for å gjøre underverker for kroppen og blir stadig mer populært. Hos Heksas Kjøkken ved Hogga Sluse i Lunde kan du nyte deres nydelige badstue med muligheter for å isbading rett i Telemarkskanalen!
Eller dra til Heit Sauna på Lien gård på Akkerhaugen og dypp deg i det forfriskende vannet i Norsjø.

Isbading er en super aktivitet for alle mann, og tøft er det også! Legg ut ditt bilde fra isbadingen på Instagram og tagg oss i bildet (@visitboitelemark) , kanskje vi reposter deg neste gang? 😉

👉 Les mer om Heksas Kjøkken og bestill saunapakke her
👉 Oppdag Heit Sauna
👉 Se våre forslag på badeplasser her

Vakker badstue ved vannet

7. Middag og spillkveld på O`Learys

Etter en lang dag i bakken eller på langrenn er det deilig å komme inn til O`Learys for et herlig måltid. Her kan man fortsette kvelden med en runde bowling sammen med familien, eller kanskje det frister med shuffleboard, biljard eller finn ditt favorittspill i arkaden.Book gjerne bowlingbane på forhånd, så det ikke er fullt når du kommer dit.

👉 Her finner du menyen hos O`Learys
👉 Bestill bane til bowling her

Mann sett bakfra som kaster en bowlingball.

8. Påske på Lifjell

Det er ikke bare ski man kan gjøre på Lifjell, sjekk programmet for påsken!

Tirsdag 26. mars: Kl. 10-21 er det non-stop ski i Skisenteret!  Her er det også salg av god mat og drikke.

Onsdag 27. mars: Kl. 10-21 er det non-stop ski i Vinterland. Kafeen vil også være åpen for noe varmt å drikke eller noe godt å spise. Påskequiz på Lifjellstua fra Kl. 20, her kan du teste kunnskapsnivået ditt sammen med familie eller venner. Det blir premie til vinnerlaget! Husk bordbestilling.

Skjærtorsdag 28. mars: Kl. 13-16 er det terrassestemning i Skisenteret med live musikk fra trubaduren Carl-Henrik Nilsen. Kl. 14-18 er det Afterski på Lifjellstua med god stemning og musikk.

Langfredag 29. mars: Kl. 13-16 er det solskinnstemning i Vinterland med livemusikk fra trubaduren Carl-Henrik Nilsen. Kl. 17 er det til for et iskaldt påskebad på (snø)stranden på Jønnbu (ved vinterland)

Påskeaften lørdag 30. mai: Kl. 11:30 – er det påskeegg jakt på Lifjellstua for barn under 12 år. Påskerenn i Vinterland for barn i alle aldere. Påmelding 11:30 – rennstart 12:30. Gratis påmelding/premiering

👉Mer informasjon om påsken og arrangement på Lifjell Skisenter
👉Mer informasjon og åpningstider på Lifjellstua

Familie som leker

9. Påsketilbud på Breiva Gjestegaard

Midt-Telemark har mye gøy å by på, og derfor ønsker Breiva Gjestegaard å gi 25% rabatt på alle ukes bookinger i 2024! Tilbudet varer ut påska, så det er bare å slenge seg på om man vil sikre seg en hytte i avslappende og naturlige omgivelser.

Med kort vei til Høyt og Lavt klatrepark, Bø Sommarland og fantastiske fjellknauser i nærheten, er dette en fantastisk opplevelse å få med seg.

👉 Book overnatting på Breiva Gjestegaard

Bilde fra innsiden av et glamping telt.

10. Kino og bad i Gullbring Kulturhus

Er det guffent vær kan det kanskje friste med et innendørs bad i badeanlegget på Gullbring Kulturanlegg. Her finner du et 25 meter langt svømmebasseng, hoppetårn (1,3 og 5 meter), og plaskebasseng for de minste med boblebad og varmebasseng, badstue m.m.

👉 Åpningstider Gullbring Kulturhus

11. Påskerebus på Beverøya Camping

Bli med på påskerebus på Beverøya Camping! Her vil du også få sjansen til å hilse på beveren Børre 🤩

Mer informasjon og tidspunkt kommer fortløpende, så følg med på Beverøya Camping sin Facebookside.

Oversiktsbilde av Beverøya om vinteren.

Foto: Daniel Villadsen

Sjekk også «Hva skjer»-kalenderen vår for alle arrangementene som vil skje i påsken.

For spesifikt program mot arrangementer på Lifjell: «Påsken på Lifjell 2023».

Velkommen til en fin påskeferie i Midt-Telemark og Nome regionen!