Våre tips til høstferien på Lifjell

| 4 minutter lesetid

Fjellturer

Lifjellplatået i Telemark har over 20 topper på over 1000 moh. Det er ikke for ingen grunn at Lifjell kalles for «Jotunheimen i miniatyr». Vandrerutene varierer i lengde og vanskelighetsgrad, og passer like godt for erfarne vandrere som familier med små barn. Det finnes detaljerte turbeskrivelser og kart over Lifjell-området, og de fleste turene er godt skiltet og merket. Fra toppene har du utsikt helt til Kragerø-kysten, Seljord og Kongsberg på klare dager. Du ser også hele Bø og Midt-Telemarksregionen i panorama, med sine langstrakte åkre og flotte kulturlandskap.

Vi har samlet sammen noen forslag til gåturer på fjellet og lavere i terrenget.
Ut.no tilbyr også gode turforslag på Lifjell.

Utsikt fra Lifjell

Overnatting på fjellet

Hva med å ta overnattingen på Lifjell i høstferien? Opplev Lifjell med fantastisk fjellterreng og flotte turmuligheter rett utenfor døren! Et perfekt utgangspunkt for både nydelige gåturer og opplevelsesturer i Midt-Telemark.

 • Lifjellstua: Lifjellstua tilbyr overnatting på fjellstua med 19 rom, i tillegg til at de leier ut en egen hytte. Lifjellstua har også egen restaurant, og har åpent alle dager i høstferien fra torsdag i uke 40 og alle dager i uke 41, kl. 11-21.00.
 • Lifjelltunet: Lifjelltunet tilbyr hytteutleie med 4 ulike kategorier hytter. Velg selv om du vil leie hytte med 2 eller 3 soverom – med høy eller normal standard.
 • Solstua: Solstua tilbyr overnatting på storhytta som inneholder 11 soverom for utleie. Den har en hyggelig fellesstue med flere sittegrupper og stor peis, i tillegg til spisestue og velutstyrt storkjøkken.

Klatre høyt i trærne i Høyt & Lavt Klatrepark

Klatreparken befinner seg rett nedenfor Lifjell, og er et klatreparadis for både store og små. Med hele 119 apparater, 18 ziplinere og 1600 meter med løype, er dette en attraksjon man ikke vil hoppe over! Klatreparken har åpent i høstferie ukene fra torsdag til søndag fra kl. 11:00 – 16:30.

Ridning på Hørte og Skåråfjell

Hva med å ta med familien på ridetur på fjellet, eller langs elva på Hørte? Bø og Lifjell Turridning tilbyr fantastiske rideturer i naturskjønne omgivelser. Passer for både erfarne og uerfarne, liten og stor.

Frukt

Hva med å oppleve fruktbygda på sitt beste? Nå bugner det av modne epler og andre frukter i bygda vår. Vi kan anbefale sykkelruten «Fruktruta» som tar deg på en spennende sykkeltur langs Telemarkskanalen og gjennom et av landets rikeste fruktområder.

Eller hva med et besøk på Lindheim Ølkompani? De har åpent gårdsutsalg, med utsalg av prisvinnende øl i særklasse. Åpningstidene i september er torsdag til lørdag kl. 12:00 – 18:00.

Ut og spise i Bø

Det finnes et godt utvalg av ulike type spisesteder i Bø, som kan passe for en hver smak. Hva med å nyte et godt måltid etter en lang og innholdsrik dag? Se våre forslag til spisesteder i Bø her:

 • Bø Hotell: Restauranten er åpen ikke bare for gjestene på hotellet, men også alle andre som ønsker å ut og spise i Bø. Her tilbyr de alt fra pizza, salater, til grilltallerken og varme middagsretter.
 • Dattebayo: Japansk restaurant som tilbyr sushi og wok i ekte japansk stil.
 • Lifjellstua: Restauranten tilbyr bakverk, smørbrød og varm lunsj. Utover dagen serverer de middag, på menyen finner du alt fra kjøtt, kylling og fisk, eller en 3 retter fra deres a la carte meny.
 • Pizzafjoset: Pizzarestaurant som tilbyr stor pizzameny, pizzabuffet m/salater, a la carte og barnemeny for de minste.
 • Provence Restaurant: Franskinspirert restaurant som tilbyr klassiske franske retter laget fra bunnen av.
 • Senterkroa: Spisekro som tilbyr god, norsk tradisjonsmat, alt ifra påsmurt og enklere retter til middag og desserter.
 • Sesong Restaurant: Restauranten skifter ut menyen hver sesong (derav navnet) og er opptatt av gode råvarer, helst levert fra lokale produsenter som de samarbeider tett med.
 • Sum Yee Chinese Restaurant & Bar: Kinesisk restaurant som tilbyr god, sunn og variert kinesisk mat.

Vi ønsker deg en fin høstferie i Midt-Telemark regionen!