lørdag 24. juni, kl 18:00
Galleri Nyhuus

Duo Musikkgalleriet // Galleri Nyhuus

Midtsommerkonsert med Duo Musikkgalleriet: Marilyn Almeida, sopran og Siril Valberg,  piano.

Naturskildringer av kvinnelige komponister satt til Trine Størens frodige og særegne motiver

Duo Musikkgalleriet tar utgangspunkt i den pågående utstillingen i galleriet av Trine Støren og kombinerer det med romanser og klaverstykker av 6 kvinnelige, norske komponister; Emma Dahl, Signe Lund, Anne-Marie Ørbeck, Pauline Hall, Inga Lærum Liebich og Agathe Backer Grøndahl.

I et mannsdominert samfunn og i mannsdominerte yrker banet disse kvinnene vei for fremtidens kvinnelige komponister og malere. Fra Emma Dahl (født 1819) til Anne-Marie Ørbeck (død 1996) kan vi over en tidsperiode på mer enn 150 år følge utviklingen i norsk kulturhistorie og hvordan disse kvinnene levde og utøvde sitt yrke – ofte langt forut for sin tid.

Selv om kvinnerollen har endret seg siden Emma Dahl ble født i 1819 til i dag, er noen ting relativt uforandret. Enkelte kunstneriske inspirasjonskilder er tidløse, og i dette programmet vil publikum se at temaer som kjærlighet, mellom­menneskelige forhold og hverdagsskildringer går igjen.

Stilmessig har musikken endret seg mye fra Emma Dahl til Inga Lærum Liebich, Agathe Backer Grøndahl og Signe Lund, videre til et mer moderne tonespråk med komponistene Pauline Hall og Anne Marie Ørbeck. Parallellene til Trine Størens malerier er mange og publikum vil oppleve at kunsten og musikken møtes på tvers av tidsepoker og bakgrunnshistorier.

Velkommen!
Datolørdag 24. juni
Tidspunktkl 18:00 - 23:00
StedGalleri Nyhuus
AdresseNyhusvegen 9, 3810 Gvarv