Topp 10 familieaktiviteter

| 4 minutter lesetid

Utforsk Midt-Telemark regionen, et paradis for familieaktiviteter! 🌞

På jakt etter morsomme aktiviteter for hele familien på tur? Ta en dukkert i Bø Sommarland, utforsk klatreløyper hos Høyt & Lavt Bø, prøv wakeboard på Norsjø Kabelpark, nyt fjellturer på Lifjell, eller legg ut på sykkelturer langs Telemarkskanalen. Mulighetene er mange, og her kan dere skape uforglemmelige ferieminner! Vi har satt sammen våre 10 beste tips for familieferien i Midt-Telemark regionen – nyt opplevelsen!

1. Bø Sommarland

Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark, med noen av Europas mest imponerende og omfattende vannaktiviteter. Med et mangfold av vannsklier i ulike former, farger og intensitetsnivåer – fra de milde til de mest adrenalinfylte – finner alle noe de liker her. I 2023 introduserte Bø Sommarland gjestene for en spennende ny opplevelse med lanseringen av Te Tonga, et helt nytt område, og Kånns Tiki, Skandinavias største plaskeland. Nå tar de det enda et steg videre med en ny og spennende attraksjon for hele familien – HiwiHuhu.

 

2. Klatre høyt i trærne i Høyt & Lavt Klatrepark Bø

Klatreparken Høyt & Lavt Bø befinner seg bare et steinkast unna Bø Sommarland, og er et klatreparadis for både store og små. Med hele 119 apparater, 18 ziplinere og 1600 meter med løype, er dette en attraksjon man ikke vil hoppe over!

3. Bad og lek på Norsjø Ferieland og Norsjø Kabelpark

Ved Norsjø Kabelpark kan du utfordre deg selv på en av Europas beste kabelbaner for wakeboard, wakeskate og vannski. Norsjø Kabelpark befinner seg på Norsjø Ferieland som også er et lekeparadis for både små og store barn, med trampoliner, minigolf og mer.

4. Ri på islandshester på Lifjell

Å se Lifjell fra hesteryggen er en opplevelse man sent vil glemme. Bø og Lifjell Turridning tilbyr fantastiske rideturer som varierer fra fjellområder til elvekant. Med skreddersydde turer kan de fleste, uavhengig av alder og erfaring, oppleve gleden ved å ri på hesteryggen.

5. Badeplasser

Naturen er full av hemmeligheter og her skal vi avsløre noen tilrettelagte badeplasser for deg. Utforsk gjerne på egenhånd og finn din hemmelige badeplass i en av landets varmeste og mest solrike områder. For mer informasjon om badeplassene, se her.

6. Fjelltur til Krinto på Lifjell

Opplev nydelige Lifjell og ta med familien på fjelltur til Krinto – en familievennlig topptur med nydelig utsikt som passer for både voksne og barn.

7. Lek og moro i Evjudalen Fritidspark

Er barna rastløse og trenger å få slengt seg litt i lekeapperater mens de voksne slapper av med en kopp kaffe? Evjudalen fritidspark ligger midt i Bø sentrum og har ulike lekeapperater og en nydelig liten elv med massevis av ender som elsker å kose seg ute i finværet.

8. Opplev slusene i Telemarkskanalen

Opplev de spektakulære sluseanleggene i Telemarkskanalen, som strekker seg fra Skien til Dalen og valgene for av og på stigning er mange underveis. Sitt gjerne på i båtene som kjører langs kanalen, eller lei sykler eller kanoer og kom enda tettere på slusene. Se Telemarkskanalen sine sider for mer informasjon om en av Norges flotteste naturperler.

9. Se film på Bø Kino

Hva med å ta en tur på kino på ettermiddagen? Bø Kino tilbyr to ulike kinosaler, og er lokalisert midt i Bø sentrum. Her finner du kinoprogrammet.

10. Opplev og hils på gårdsdyrene på nydelige Gavlesjåstulen

Gavlesjå stulen er en av de eldste stulene på Lifjell som fortsatt er i drift. Her er det salg av rømmegrøt, prim, knåost, rømme, smør, vafler og kaffe. Gavelsjå er også et nydelig sted for å treffe på ulike gårdsdyr som kuer, hester, sauer og høner.

 

Vi ønsker deg gode opplevelser i Midt-Telemark regionen!