Camping-turistene fra Vestlandet elsker klimaet i Lunde! 🌞🌸

| 3 minutter lesetid

En forkjærlighet for Telemark, med tips fra bekjente om Lunde, har tatt denne camping-glade vennegjengen fra Vestlandet tilbake til Midt-Telemark og Nome – år etter år.  

Feriefølelsen for pensjonistene Karl Ove Kleppe, Birger Hope, Laila Storemark, Aud Kleppe og Kjell Storemark, senker seg når bobilene krysser fylkesgrensa. Mellom 17 og 26 år har bobilene vært en trofast feriekompanjong for vennegjengen 🚌

Et fast stoppested er First Camp Lunde. Når vi besøker gjengen, har de funnet prima plasser ved vannet. Solen titter frem, og foran bobilene er både teppe, bord og stoler satt opp. Alt er klart for noen fine dager på campingplassen 🏕🌊


Midt-Telemark er det perfekte feriestedet for camping 🏕

Det er det gode klimaet, de hyggelige menneskene, mulighetene i området og de fantastiske fasilitetene som gjør at de kommer tilbake.

Gjengen trekker også frem den åpne følelsen, samtidig som det er hyggelig med andre bobilcampere. Med litt liv og røre, er det lett å ta seg en prat med “naboen”.  

Pensjonistene er nemlig veldig sosiale av seg, selv i en regnskur. Med noe godt i glasset, kortstokk på bordet og gode samtaler, er det ingenting som kan stoppe ferien i Lunde. 

I regionen er det mange fine campingplasser. Sjekk ut våre tips her!🏕️

Her er pensjonistenes ferietips til deg 🏖 

Når det kommer til ferie i Lunde og regionene rundt, er pensjonistene godt innøvd – De vet hva som utgjør en virkelig god ferie.  


For gutta er boccia en fin syssel, og dermed fast inventar i bagasjerommet. For Aud og Karl Ove er også syklene pakket med. Da går turene langs Telemarkskanalen eller til Lunde sentrum hvor hyggelig kafé og butikker venter 
🚲☕️

Våre topp 10 kulturelle aktiviteter finner du her! 

Vennegjengen kan også anbefale disse aktivitetene 🌸


Dagstur på Telemarkskanalen ⛴🌞

Opplev den fantastiske båtturen på Telemarkskanalen, der du sakte glir gjennom et vidunderlig landskap mens hundre år gammel teknologi sørger for at du kommer deg trygt – og tørt – gjennom slusene. M/S Telemarken seiler mellom Akkerhaugen og Lunde og kan gjennomføres på en formiddag eller ettermiddag. Dette er den fineste strekningen på hele kanalen, som også har de fleste sluseanleggene  
 

Lunde slusepark 🍴🎨

Før du går om bord båten, kan det flotte været by på hyggelige stunder i Lunde Slusepark: Et parkområde med kunstverk, sitteplasser, grillplasser og gangsti for en liten rusletur. På området finner du også Lunde slusekro med restaurant og servering hele sesongen! 

gangvei med dammen ved lunde sluse i bakgrunnen

Vi har samlet enda flere gode tips til deg. Hva vil du oppleve? 🙋‍♀️🙋‍♂️

🎨 På jakt etter inspirasjon? Dra på en av sommerutstillingene!
🍎Sjekk ut noen av Midt-Telemarks herlige gårdsbutikker. 

Velkommen til Nome og Midt-Telemark 🌻