Telemarkskanalen


Velkommen til verdens vakreste kanal, Telemarkskanalen!

Telemarkskanalen strekker seg fra Skien til Dalen, med store variasjoner i landskap og særpreg.

Opplev den fantastiske båtturen på kanalen, der du sakte glir gjennom et vidunderlig landskap mens hundre år gammel teknologi sørger for at du kommer deg trygt og tørt gjennom slusene.

Dagstur på kanalen eller båtturer med overnatting

Du kan velge mellom forskjellige dagsturer eller båtturer med overnatting. M/S Telemarken trafikkerer strekningen Norsjø-Ulefoss-Lunde t/r., og er spesielt relevant når du befinner deg ved Norsjø, i Lunde eller Ulefoss. M/S Telemarken seiler fra Akkerhaugen til Lunde, og du har muligheten til å ta bussen tilbake til Akkerhaugen. Les mer om M/S Telemarken nedenfor.

Kanalbåtene MS Victoria og MS Henrik Ibsen trafikkerer kanalen mellom Skien og Dalen. 

Langs Telemarkskanalen kan du besøke 8 sluseanlegg og oppleve spisesteder, overnattingssteder, små lokale idyller og aktiviteter. Det er flere måter å oppleve Telemarkskanalen på:

  • Kanalbåtene
  • Fritidsbåt
  • Fra sykkelsetet
  • Med kajakk/kano
  • Vandreturer og sightseeing ved sluseanleggene
  • Eller fra en deilig uteservering

Hos oss, Visit Bø, kan du kjøpe padle- og sykkelkart over Telemarkskanalen.

Buss på strekninger langs kanalen

På mange strekninger er det mulig å kombinere kanalbåt og buss. Du kan komme til ulike steder langs Telemarkskanalen med buss og tog, med forbindelse til fergehavnene i Sandefjord, Larvik og Langesund og flyplassene i Sandefjord, Skien og Notodden. Les mer om hvordan komme seg til Telemarkskanalen.

Egen bil og parkering

Det er parkeringsmuligheter ved alle anløpsstedene langs Telemarkskanalen. Det koster ingenting å stå parkert på de plassene som er satt av til trafikk langs kanalen. Ved Hjellebrygga i Skien er det viktig å skaffe parkeringsbevis, se oppslag på kaia.

Rutertider og booking

Ny sesong starter den 18. mai 2024. Telemarkskanalen har fått ny nettside for booking og nesten alle pakker, både dagsturer og overnattingsturer, ligger nå tilgjengelige til å bli booket der. Vi oppfordrer til å booke turene deres på Telemarkskanalen sine sider. OBS! På vinteren er det ikke drift i kanalen. Forhåndsbestilling anbefales.

Alle henvendelser rettes til Telemarkskanalen Booking:
Booking online: booktelemark.no
Telefon: +47 409 20 000 
E-post: [email protected]


Rutetider og priser for Telemarkskanalen

Image
M/S Telemarken

M/S Telemarken seiler mellom Akkerhaugen og Lunde. Dette er den fineste strekningen på hele kanalen, som også har de fleste sluseanleggene - med den største som er i Vrangfoss. Fra toppdekket kan man se vakre Fruktbygda Gvarv fra sjøsiden. Om bord har de alltid et bredt utvalg fra lokale produsenter.

M/S Telemarken kan leies av grupper, firmaer og private. For gjester det er gratis parkering ved Norsjø Hotell, First Camp Norsjø eller rett ved båten.

Avg. Akkerhaugen
09:45 Akkerhaugen brygge 
11:00 Ulefoss sluse
13:10 Ank. Lunde sluse

Avg. Lunde
13:45 Lunde sluse
15:40 Ulefoss sluse
16:50 Ank. Akkerhaugen brygge

Booking online: mstelemarken.no
Telefon: +47 97492092
Epost: [email protected]


Bestill båttur med M/S Telemarken

Sykkel/kano:
Du kan ha med sykkel/sykkelvogn/kano/kajakk om bord på båtene. Må forhåndsbestilles sammen m. billett. Kr 200,-pr stk. Begrenset kapasitet, max 25kg, bagasje må tas ut/av og syklene må passe i stativene. Det tillates ikke lading av elsykler om bord av hensyn til sikkerhet.

NB! Bussene har ikke plass til sykkel/kano osv.

Hund:
Det er anledning til å ta med hund på kanalbåtene, men vær oppmerksom på at det ikke går an å lufte hunden underveis. Det koster kr 300,- per hund, betales om bord. Små hunder i bag er gratis på M/S Telemarken.

NB! På bussen er det ikke lov med hund pga. allergihensyn.