Padling Dalen – Lunde 75km

| 2 minutter lesetid

Opplev hele den øverste delen av Telemarkskanalen med tre store vann og to sluseanlegg.

 

Starter fra: Brygga i Dalen

Litt om turen: De tre vanna Bandak, Kviteseidvannet og Flåvann er ulike, men generelt for alle er at det er en del bratte fjellsider og vanskelig å gå i land mange steder, noe som det er lurt å ta med i planlegging av turen. Med start fra Dalen er det først Bandakvannet som er 30km langt med høye og bratt fjellsider som gir fjordfølelse. Ved utløpet av Bandak kommer man inn i «Straumane», et smalere parti på ca 5 km. Kviteseidvannet er litt åpnere enn Bandak. Etter en ny smal strekning blir landskapet åpnere og Flåvann ligger foran deg. Når du nærmer det Strengen starter den smale delen av Telemarkskanalen først i idyllisk kulturlandskap i Flåbygd før du kommer til  Hogga sluse og Kjeldal Sluse. Ved Hogga er det god plass til telting og slusing kan velges i sesongen, ved Kjeldal må man på land hele året. Det er traller begge steder.

Ønsker lengre tur så er det en fint å fortsette Lunde – Ulefoss, tar ca en halv dag og du får oppleve 4 sluseanlegg til blant annet Vrangfoss som har 5 kammer. Må i så tilfelle ha transport tilbake til Lunde. (Se egen turbeskrivelse for Lunde – Ulefoss)

Overnattingsmuligheter: Bandakvann – campingplass i Dalen og Lårdal, Lauvikøy og Lindeviki er tilrettelagte overnattingsteder. I «Straumane» og i første del av Kviteseidvannet er det flere alternativer for fricamping. Selve Kviteseidvannet har få steder å campe. I Flåvann er det overnattingsmuligheter på 2 campingplasser og noen plasser ute i det fri, mye fjell og vanskelig å komme i land mange steder. Overnatting ved alle slusene, men ikke like egnet overalt.

Transport: Velg bil transport til Dalen (2 timer å kjøre fra Lunde), eller alternativt ta kanalbåten kl 13 fra Lunde, ankommer ca kl 18 i Dalen avhengig av hvilken ukedag det er.

Antall overnattinger: 2-4 (15-25 timer med effektiv padling, + slusepassering + matpauser + motvind… )

Antall slusepasseringer: 2 (Hogga og Kjeldal)

Passer for: De fleste som vil ha tur med 2 eller flere overnattinger