To venninner i Sommarland

Et minne for livet!

| 4 minutter lesetid

Janne Gjerp fra Trondheim og barna hadde Bø Sommarland i Telemark på ønskelista. Janne hadde selv gode minner fra stedet og hele familien er bade-glade. Utfordringen var at to personer i reisefølget har ADHD, men med Solsikkebånd ble sommerferien uforglemmelig.

– Både datteren min og jeg har ADHD. Jeg hadde selv gode minner fra Bø Sommarland som tiåring, og fant ut at de hadde tilrettelagt parken med Solsikkemerket. Det var det siste året med ferie før ungene blir for store. Jeg hadde med meg to jenter på 12 og 13 år og en gutt på 15 år. Venting er en skikkelig utfordring når man har ADHD. Man blir så fort rastløse når man står i kø foran aktiviteter og restauranter. Det er utrolig utmattende. Opplevelsen i Bø Sommarland var fenomenal – alt var køfritt for oss med solsikkebåndene, forteller Janne.

Norges største badeland

Ungene til Janne hadde fått med seg hvilke parker som finnes i Norge. Familien kommer fra Trondheim og Janne kjørte selvsagt langt for en opplevelse for ungene. – Vi var samstemte om at Bø Sommarland var på toppen av ferielista. Det var ungene sin drøm og mor sin også. Jeg hadde lyst til å se hvordan Bø Sommerland hadde blitt siden jeg besøkte det som liten. Mine barn hadde ikke opplevd så stort badeland før, det er jo Norges største. Parken var blitt utvidet mye siden jeg var der sist med mange aktiviteter og sklier. Det var også veldig godt tilrettelagt; informasjon stod enkelt forklart på skilt og vi kom rett gjennom køen, forteller hun.

Bø Sommarland oversiktsbilde

VIP-område og god flyt

I tillegg til ADHD hadde Janne Gjerp også nylig fått diagnosen kronisk utmattelsessyndrom.

– Det tar på å ha alenenansvar for flere unger og samtidig ha ADHD. Den hurtigheten man får er et mareritt; det er så mye inntrykk, det er så mye som skjer og man merker ikke at man er sulten. Da blir det for eksempel fort misnøye å stå i mat-kø, forklarer hun.

Janne kostet på seg en VIP Cabanas, det vil si eget VIP-område med solseng, og kunne rolig se at ungene fløy rundt og hadde det gøy hele dagen. – Dessverre er det ikke alle som har råd til slike VIP-steder. Med den hyggelige prisen som Bø Sommarland har satt på billetter til de med usynlig funksjonsnedsettelse og de med ledsagerbevis, kunne jeg ta meg råd til det. Det har kommet mange nye vannsklier og ungene hadde det fantastisk helt til stengetid begge dagene vi var der. De slapp å stå i kø i vannskliene og foran matserveringen. Jeg har sjeldent sett de sove så godt som når vi kom tilbake til campingen. Og da sov jeg også godt, smiler hun.

En hel destinasjon bak – gir ro

Familien bodde på Bø Camping som også har Solsikkemerket, det samme har klatreparken Høyt & Lavt rett ved siden av. – Vi bodde i leilighet på Bø Camping og fikk utdelt solsikkebåndene der når vi kom første dagen. Det ga en ekstra ro og vite at hele destinasjonen var opptatt av tilrettelegging. Vi gikk med solsikkebåndene hele tiden, og tenkte ikke over det. Det var grei flyt hele veien, også i Bø sentrum. Vi fikk god hjelp på campingen og ungene koste seg med minigolf og på lekeplassen. Det var noen regndråper en dag, men det har ikke noe å si for en trønder, det å komme sør for Dovre hvor det er varmt er bare fint uansett, ler Janne.

Barna spiller minigolf

Anbefaler til andre

Familien har sjeldent kost seg så mye. Det ble et minne for livet. – Jeg kan ikke få skrytt nok av oppholdet vårt, dette er plassen som alle med funksjonsnedsettelse bør besøke. Alle destinasjoner i Norge bør ha solsikkemerket. Jeg har anbefalt Bø Sommarland allerede, og har faktisk to vennepar som skal ned til sommeren. En familie har en sønn som er autist. Den andre familien har en med ADHD og en med epilepsi.

– Det er tydelig at Bø-destinasjonen har jobbet med bevisstgjøring rundt usynlig funksjonsnedsettelse. Den opplevelse av å se at ungene koser seg er fantastisk, uten at jeg må stå midt oppi og ordne alt. Det var en tydelighet hos personalet og en serviceinnstilling så det holdt, som ga oss en drømmeferie. Jeg måtte sende en melding til Arnhild på Bø Camping etterpå og be henne takke hele destinasjonen, avslutter Janne.

🌻Se oversikt over tilrettelegging og universell utforming i området
🌻Les mer om Solsikkemerket
🌻Topp 5 attraksjoner, som har inkludert Solsikkemerket i Bø-regionen

Velkommen!

Fire barn med solsikkebånd