Hollane og Gavlesjå på Lifjell har sommeråpent!

Hva er vel bedre enn å ta en nydelig tur på fjellet med matpause bestående av fersk rømmegrøt ved en av de vakre stulene vi har her på Lifjell? Nå har endelig Gavlesjå og Hollane åpnet dørene sine for sommeren igjen.

Gavlesjå

Gavlesjå stulen er en av de eldste stulene på Lifjell som fortsatt er i drift. Her er det salg av rømmegrøt, prim, knåost, rømme, smør, vafler og kaffe.
Gavlesjå er ca en 1 times gåtur enten du går fra Årmotdalen i Bø eller fra Myregvarv på Notodden. Hva med å slå opp et telt og våkne med bjeller fra kuene, eller bade i det herlige Gavlesjåvannet like ved? Det finnes også DNT hytte i nærheten av Gavlesjå – for mer info om denne se her. For mer informasjon om Gavlesjå stulen, besøk gjerne deres Facebookside.
PS: kommer du fra Årmotdalen i Bø, er det et bomgebyr på kr 70,-.

Gavlesjå har sommeråpent kl 12-18 hver dag bortsett fra mandager.  

Hollane

Hollane seter ligger på Lifjell, 859 m.o.h. Flott turmål med oppmerka løyper 9 km (ca 3 timer) fra Jønnbuparkeringa og 6 km frå Grønbygel (Årmotdalen). Turen Setra har vært i drift siden 1600 tallet, og turistdelen siden 1920. Hollane byr på et rolig og trivelig miljø med enkel standard hel/halvpensjon eller selvkost. Det er 30 sengeplasser fordelt på Turisthytta, Seterbua og Steinhytta. Her selger de mineralvann, kaffe, saft, rømmegrøt, sjokolade og lapper. For mer informasjon om på Hollane Turisthytte besøk gjerne deres nettside eller Facebookside.
PS: kommer du fra Årmotdalen i Bø, er det et bomgebyr på kr 70,-, parkerer du ved Jønnebu er det et parkeringsgebyr på kr 50,-.

Utsalg i kiosken på Hollane har sommeråpent kl 10-18 hver dag.


Velkommen innom!