Stein Lunde foran Lunde Slusekro. Foto

Lunde Slusekro klare for sommersesongen

| 2 minutter lesetid

Tirsdag 28. mai åpnet Lunde Slusekro dørene. Stein Lunde, tidligere eier av Den Gode Nabo i Bø og Eyde Restaurant på Notodden, tok utfordringen med å drive kroa videre, som han omtaler som verdens vakreste plass. Med seg har han 12 ansatte, inkludert Peter Van Heerebeek, som er ivrige på å ta imot gjester i sommer!

Stein, med sin lange erfaring i bransjen, er begeistret for å komme i gang.

– Motivasjonen for å drive Slusekroa var å løfte den til nye høyder, forteller han.

Det var det ingen tvil da han ble spurt om å ta over driften, og responsen har vært overveldende med mange besøkende allerede. Lokalene har også gjennomgått omfattende oppussing, og Stein forsikrer at alt er nytt, med store investeringer som er gjort for å forbedre opplevelsen.

Lunde Slusekro på sommeren.  Foto

Slusekroa ligger sjarmerende til ved Lunde sluse og har 160 sitteplasser. Tidligere har det vært et populært møtested for både lokale og turister som reiser med veteranskipene på Telemarkskanalen; M/S Henrik Ibsen, M/S Viktoria og M/S Telemarken. Mange kanalgjester starter eller avslutter ofte reisen sin på Telemarkskanalen her.

Fra den koselige uteserveringen kan gjestene nyte den vakre utsikten over slusekamrene, kanalen og den omkringliggende naturen i sommer. På menyen finner du Stein sine klassiske retter, med mat som har vært en favoritt blant de lokale. Det er også mulig å bestille take-away, og de er åpne for gruppebestillinger.

I juni/juli har Slusekroa åpent hver dag, og på fredager og lørdager holder de åpent helt til kl. 02:30. Kjøkkenet er i drift fra kl. 11:00 til 21:00 hver dag.

👉 Les mer om Lunde Slusekro
👉 Sjekk ut flere restauranter i Midt-Telemark og Nome

Velkommen til Lunde Slusekro i sommer!