Topp 5 ting å gjøre i Lunde

| 2 minutter lesetid

Lunde er et lite tettsted i Nome som er omringet av nydelig natur og turer for deg og familien din. Vi har funnet de beste 5 tingene å gjøre i Lunde.

1. Heksas Kjøkken

Heksas Kjøkken er en sauna som ligger rett ved Hogga sluse i Lunde. Her kan du leie badstuen med mulighet for å bade i Telemarkskanalen. Leie av sauna 2 timer (2-8 pers med skiftetid), kr 250,- per pers.

Du kan også kjøpe saunapakken der du får leid badstuen og badet i iskaldt vann pluss 2-retters middag foran peisen i bryggehuset like ved. 850,- per pers.

❄️  Les mer her

Vakker badstue ved vannet

2. Lunde sluser

Liker du store og små båter som blir frakta både ned og oppover slusene med hjelp av vann? Så er dette noe for deg. Slusene i Lunde er en av 8 sluser ved Telemarkskanalen. Dette er det største knutepunktet på Telemarkskanalen, alle rutebåtene møtes her midt på dagen i sesongen. De har også parkområde med kunstverk, huskestativ, sitteplasser, grillplasser, gangsti for en liten rusletur og gjestehavn.

👉 Les mer her

3. Guidet stisykling med fulldempende el-sykler

Nome stisykkel tilbyr guidet el-stisykling i juli og august. Nome kommune er en av de flotteste sykkelområdene i landet. Bli med på tur med en av våre erfarne guider. De tilbyr en 4 timers sykkeltur i flotte omgivelser langs Telemarkskanalen og «hemmelige» stier i nærområdet. Pris: kr 1000,- pr person. Leie av ny fulldempet el-sykkel og sikkerhetsutstyr er inkludert i prisen.

🚲 Les mer her

stisykling

4. Luberg, Lunde

Luberg er en fin topptur mellom Lunde og Drangedal, som delvis går på gammel hestetømmerveg og gjennom åpen furuskog opp til et flott utsiktspunkt på Luberg. Det er muligheter for å bade i Gongevann.

🌄 Les mer her

5. Padletur mellom Lunde sluseanlegg og Vrangfoss

Liker du å padle kano eller kajakk så anbefaler vi denne turen for deg. Padleturen forgår i et nydelig landskap og varer ca 2 timer en vei. (7,8km)

🛶 Les mer her

Velkommen til Lunde!