Våre hester

Her kommer en liten oppdatert presentasjon av våre turhester fra Bø og Lifjell Turridning, oppstallørhester og Ragnhilds privathester. Tenk så gøy å bli med oss på tur og allerede føle at du kjenner hestene litt!

 

TURHESTENE

 

Vinur fra Holmesland
Født: 01.06.2014
Far: Farandi fra Jørstad
Mor: Perla fra Bujord
Vinur er en hest med mye sjarm. Han passer alle og er også manges favoritt da han tar alle med på trygge turer, enten du er nybegynner eller erfaren.

 

 

 

 

EmblaEmbla fra Vestgarden
Født: 2002
Far: Erró fra Sléttubóli
Mor: ðfeig fra Akurgerði

Embla er kunne vært modell for My Little Pony med sitt vakre prinsessehår. Alle elsker å stelle henne. Hun er en svært utålmodig type når hun blir stelt eller stopper opp på tur. En hest med mye personlighet og som elsker å «prate» både på tur og i havna. Man kjenner fort igjen vrinskene til Embla. En kul dame å ri ettersom hun er stødig, trivelig og snill.

 

 

Seiður fra Kryssen
Født: 12.05.2010
Far: Gustur fra Miðsitju
Mor: Ester fra Kolneset

Seiður er en artig liten kar som vet hvor han vil, men lett lar seg overtale. Han er samarbeidsvillig, snill og en god læremester i tølt. Han går ofte under navnet Emil, og lever godt opp til kallenavnet sitt.

 

 

 

 

FlygillFlygill fra Bergkåsa
Født: 28.06.2009
Far: Flói fra Húsavík
Mor: Ester fra Kolneset

Denne hesten er bare snill og trivelig, og har et stort hjerte for de små, redde og uerfarne. Han er nok den tålmodigste karen av de alle. Han er et ordentlig «kosedyr», men Flygill er også en bedagelig fyr som trenger at rytteren minner han på å holde tempoet oppe, hvis ikke sakker han av og går akkurat så sakte som det passer han.

 

 

 

Brana fra Ystevoll
Født: 01.07.2012
Far: Bakur fra Ystevoll
Mor: Brima fra Fossanmoen

Brana er rolig, snill og stort sett samarbeidsvillig. Hun er en følsom type, med enormt mye energi og power.

 

 

 

 

Reifur fra Neiri Jore
Født: 20.05.2014
Far: Bakur fra Ystevoll
Mor: Fána fra Minde

Reifur er en av de to største islandshestene vi har, med store gangarter og blant annet en fantastisk tølt og en behagelig galopp. Han  er snill, rolig og trygg tross sin unge alder.

 

 

 

 

 

OdinOdinn fra Plassene
Født: 2005
Far: Trym fra Storebø
Mor: Eva frá Skíðbakka I

Odin er en av hestene som blir brukt mest. Han er en fantastisk hest, ja rett og slett en kjernekar som er med på det meste. Han blir brukt til barn, nybegynnere, personer med funksjonsnedsettelse, samt med slede og vogn. Med andre ord en allsidig og tålmodig kar.

 

 

 

 

Smætla från Hvidagården
Født: 2002
Far: Sindri frá Högnastöðum
Mor: Geira från Tuvadalen
Smætla er en kul hest for erfarne med mye power. God gange og en super tølter med mye bevegelse og tempo. En hest man rett og slett bare digger å ri.

 

 

 

 

 

DisDís fra Tredal
Født:01.07.2015
Far: Vigri fra Árbæ
Mor: Alfa fra Voxnadalen

Dis er en stor og ukomplisert hest som tar godt vare på rytteren sin. Hun har fine gangarter og er også en flott læremester.

 

 

 

 

 

Sakna

Sakna er vår yngste turhest som gjorde en kjempegod jobb i sin første sesong på Lifjell i år. Hun er snill, kontaktsøkende og nysgjerrig, og full av personlighet.

 

 

 

 

 

 

 

Ymir fra Stall Velund
Født: 2014
Far: Geisli fra Sigersberg
Mor: Spóla fra Skarholt

Ymir er vår store, grå og trygge kjekkas. Han er en solid gutt med gode gangarter å by på. Han er stø som fjell og har et veldig rolig og bedagelig vesen, men kan også by på fart og moro.

 

 

 

 

 

 

OPPSTALLØRHESTER

Kriki fra Ouff
Født: 14.05.2005
Far: Neisti fra Hvollsvelli
Mor: Urð frá Strandarhöfði

Kriki er en stødig og flott rød vallak, uredd på tur og takler det meste av terrengutfordringer, brukes bare som lederhest.

 

 

Pila fra Kvenna
Født: 22.05.2013
Far: Vindur fra Åmsberg
Mor: Litla-Gleði fra Xenubi

Dett er et fyrverkeri av en sterk, selvstendig og fantastisk, uredd hest. Brukes bare som lederhest, Siris turhest og konkurransehest.

 

 

 

 

 

 

 

PRIVATHESTER


Tandri fra Stall Sverdmyr
Født:25.06 2015
Far:  Sævar fra Hæli
Mor: Lyfting fra Tømmerås

Tandri er Ragnhilds eget oppdrett og stallens sjarmør. Han fikk en litt tøff start på livet og måtte flaskes opp en stund. Tandri er en utrolig supersosial kar som også tror han er litt menneske og elsker livet. Det er aldri noe vondt i han, men en kar med egne meninger og liker å ha siste ordet.

 

 

Katla fra Stall Sverdmyr
Født:18.06. 2018
Far: Lukku-Láki fra Stóra-Vatnsskarði
Mor: Bjarkey fra Hofi

Katla har gått så mye sammen med sin «onkel» Tandri at hun også tror hun er litt menneske. Utrolig søt, supersosial og veldig kosete, men har blitt litt mer voksen nå etter at hun ble mamma for første gang i vår, til vesle Floki.

 

 

 

 


Freyr fra Hrafnsvík
Født: 15.06.2009
Far: ðskar fra Blesastöðum 1A
Mor: Von fra Selfossi

Skjønne Freyr brukes bare som lederhest

 

 

 

 

 

Føll
Floki fra Stall Sverdmyr
Født: 20.05.2022
Far: Fimur fra Selfossi
Mor: Katla fra Stall Sverdmyr

Vårt aller nyeste tilskudd i stallen er denne sjarmøren som ble født i vår av Ragnhilds egen Katla.