Våre hester

Her kommer en liten presentasjon av våre turhester fra Bø og Lifjell Turridning, oppstallørhester og Ragnhilds privathester som brukes som lederhester. Tenk så gøy å bli med oss på tur og allerede føle at du kjenner hestene litt!

 

TURHESTENE

Rufina fra Aarekol
Født: 2001
Far: Gjafar fra Krossi
Mor: Sveskja fra Krossi

Rufina var den aller første turhesten vi fikk. Hun er en av Ragnhilds favoritter fordi hun er en maskin i fjellet. Hun har godt pågangsmot samt god fremdrift, men også god brems og er lydig på hjelperne. Hun er stødig som fjell og trygg i alt du tar henne med på. Den eneste ulempen med Rufina er at hun ikke liker hester for nærme seg.  Da kan hun få «lange bakbein», men så lenge dette blir tatt hensyn til er hun ei rå dame. Rufina er også kjørt inn og brukes til sledekjøring på vinteren.

 

 

 

DimDimmama fra NN
Født: 24.06.2001
Far: Þyrill fra Mið-Fossum
Mor: Perla fra Stall Driveklepp

Dimma er en moden og stødig hest med ryggrad og en helt unik personlighet. Dette gjør at hun passer godt både til de som er nye i salen, men også de som har rideerfaring fra tidligere.

 

 

 

 

Vinur fra Holmesland
Født: 01.06.2014
Far: Farandi fra Jørstad
Mor: Perla fra Bujord

Vinur er en hest med mye sjarm. Han passer alle og er også manges favoritt da han tar alle med på trygge turer, enten du er nybegynner eller erfaren.

 

 

 

 

EmblaEmbla fra Vestgarden
Født: 2002
Far: Erró fra Sléttubóli
Mor: ðfeig fra Akurgerði

Embla er kunne vært modell for My Little Pony med sitt vakre prinsessehår. Alle elsker å stelle henne. Hun er en svært utålmodig type når hun blir stelt eller stopper opp på tur. En hest med mye personlighet og som elsker å «prate» både på tur og i havna. Man kjenner fort igjen vrinskene til Embla. En kul dame å ri ettersom hun er stødig, trivelig og snill.

 

 

 

KeilirKeilir fra Fyresdal
Født: 1998
Far: ási fra Jór
Mor: Katla fra Mærrahaugen

Keilir er en stødig gammel kar som elsker å bli sett. Han er en gammel konkurransehest og den dag i dag elsker han å vise seg frem. Han er en favoritt blant både barn og voksne da han tar alle veldig trygt frem over alt. Keilir er full av personlighet og mener selv han er stallens kjekkeste type.

 

 

 

Seiður fra Kryssen
Født: 12.05.2010
Far: Gustur fra Miðsitju
Mor: Ester fra Kolneset

Seiður er en artig liten kar som vet hvor han vil, men lett lar seg overtale. Han er samarbeidsvillig, snill og en god læremester i tølt. Han går ofte under navnet Emil, og lever godt opp til kallenavnet sitt.

 

 

 

FlygillFlygill fra Bergkåsa
Født: 28.06.2009
Far: Flói fra Húsavík
Mor: Ester fra Kolneset

Denne hesten er bare snill og trivelig, og har et stort hjerte for de små, redde og uerfarne. Han er nok den tålmodigste karen av de alle. Han er et ordentlig «kosedyr», men Flygill er også en bedagelig fyr som trenger at rytteren minner han på å holde tempoet oppe, hvis ikke sakker han av og går akkurat så sakte som det passer han.

 

 

 

Brana fra Ystevoll
Født: 01.07.2012
Far: Bakur fra Ystevoll
Mor: Brima fra Fossanmoen

Brana er rolig, snill og stort sett samarbeidsvillig. Hun er en følsom type, med enormt mye energi og power.

 

 

 

 

Reifur fra Neiri Jore
Født: 20.05.2014
Far: Bakur fra Ystevoll
Mor: Fána fra Minde

Reifur er den største islandshesten vi har med store gangarter, med blant annet en fantastisk tølt og en behagelig galopp. Han  er snill, rolig og trygg tross sin unge alder.

 

 

 

 

 

OdinOdinn fra Plassene
Født: 2005
Far: Trym fra Storebø
Mor: Eva frá Skíðbakka I

Odin er en av hestene som blir brukt mest. Han er en fantastisk hest, ja rett og slett en kjernekar som er med på det meste. Han blir brukt til barn, nybegynnere, personer med funksjonsnedsettelse, samt med slede og vogn. Med andre ord en allsidig og tålmodig kar.

 

 

 

 

Smætla från Hvidagården
Født: 2002
Far: Sindri frá Högnastöðum
Mor: Geira från Tuvadalen

Smætla er en kul hest for erfarne med mye power. God gange og en super tølter med mye bevegelse og tempo. En hest man rett og slett bare digger å ri.

 

 

 

 

 

DisDís fra Tredal
Født:01.07.2015
Far: Vigri fra Árbæ
Mor: Alfa fra Voxnadalen

Dis er en stor og ukomplisert hest som tar godt vare på rytteren sin. Hun har fine gangarter og er også en flott læremester.

 

 

 

 

 

Sakna
Sakna er en av våre unge lovende turhester. Hun er kontaktsøkende og nysgjerrig.

 

 

 

 

 

 

 


Muuls
Selv om Muuls er en av våre eldre hester, er hun fortsatt ung til sinns. Ei søt jente som setter pris på kos og kjærlighet.

 

 

 

 

 

 

Ymir

Ymir er vår store, grå og trygge kjekkas. Han er en solid gutt med gode gangarter å by på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPPSTALLØRHESTER

Kriki fra Ouff
Født: 14.05.2005
Far: Neisti fra Hvollsvelli
Mor: Urð frá Strandarhöfði

Kriki er en stødig og flott rød vallak, uredd på tur og takler det meste av terrengutfordringer, brukes bare som lederhest.

 

 

Pila fra Kvenna
Født: 22.05.2013
Far: Vindur fra Åmsberg
Mor: Litla-Gleði fra Xenubi

Dett er et fyrverkeri av en sterk, selvstendig og fantastisk, uredd hest. Brukes bare som lederhest, Siris turhest og konkurransehest.

 

 

 

 

 

 

 

PRIVATHESTER


Tandri fra Stall Sverdmyr
Født:25.06 2015
Far:  Sævar fra Hæli
Mor: Lyfting fra Tømmerås

Tandri er Ragnhilds eget oppdrett og stallens sjarmør. Han fikk en litt tøff start på livet og måtte flaskes opp en stund. Tandri er en utrolig supersosial kar som også tror han er litt menneske og elsker livet. Det er aldri noe vondt i han, men en kar med egne meninger og liker å ha siste ordet.

 

 

 

 

Katla fra Stall Sverdmyr
Født:18.06. 2018
Far: Lukku-Láki fra Stóra-Vatnsskarði
Mor: Bjarkey fra Hofi

 

 

 

 


Freyr fra Hrafnsvík
Født: 15.06.2009
Far: ðskar fra Blesastöðum 1A
Mor: Von fra Selfossi