Hollane Seter

Idyllisk seter midt inne på Lifjell

Hollane seter er et flott turmål som ligger 9 km fra Jønnbu parkering på Lifjell, 13 km fra Grimås i Seljord eller 10 km (vinter) fra Myregvarv ved Gavlesjå. Det er flott merka sti både sommer og vinter og er perfekt for en dagstur, eller som en del av en flerdagerstur.

 

Det har vært drift på Hollane seter helt siden 1600-tallet, og har siden 1920 vært åpen for turisme.

I åpningstidene er det en setekafé med lapper, syltetøy, rømmegrøt, brus, te/kaffe/kakao, og kanelsnurrer i helgene. På vinteren serverer de også varm suppe og vafler.

Overnatting

På Hollane er det muligheter for overnatting, både for korte og lengre opphold. Det er 30 sengeplasser fordelt på tre hytter, Turisthytta, Seterbua og Steinhytta.

På setra får du en overnatting i rolige omgivelser i et koselig miljø og enkel standard, halvpensjon, med middagsservering på kvelden, og frokost med mulighet for smøring av matpakke, eller selvkost.
Hvert hyttekjøkken er utstyrt med gassbluss, kjeler og kjøkkenutstyr slik at man enkelt kan stelle seg middag.

Ta kontakt  dersom du ønsker utleie til grupper, firma, ulke arrangementer eller private personer. For booking og info: 911 20 182,  mail på [email protected], eller kontakt Hollane på Facebook her

Weasel

Om 9 km blir i lengste laget kan man bli fraktet av weasel/beltebil til/fra parkeringen på Jønnbu til Hollane, med mulighet for av/på stigning underveis.

Weaselen går kl. 11 og 12 fra Jønnbu parkering og ellers ved behov, de dagene Hollane holder åpent (ring på 412 32 503 for bestilling). For mer informasjon sjekk facebook-siden deres her

Priser for weasel:

  • Priser per voksen er kr. 250,- t/r kr. 400,-
  • Priser per barn er kr. 150,- t/r kr. 250,-
Åpningstider

I vintermånedene holder Hollane åpent f.o.m. uke 8, og hver dag i vinter (uke 8)- og påskeferien. (Med forbehold om været)

Sommersesongen er fra 1. juli til 1. september, åpen Seterkafé hver dag


Kontakt info:

Mail: [email protected]

Weasel: 412 32 503
Turisthytta: 469 45 516
Booking og info: 911 20 182

Sjekk deres facebookside for oppdatert informasjon.