Seks gode grunner til å besøke Midt-Telemark i høst

Høsten er her og vi kjenner godt på værskiftet, men naturen – den er fin året rundt! Ta med deg et ekstra klesplagg og dra ut på eventyr i den idylliske naturen.

Vandring på Lifjell

Helt topp med en fjelltopp i løpet av høsten. Lifjell ligger kun 12 km fra Bø sentrum med god skilting og stor parkeringsplass på Jønnbu. Lifjell er et stort fjellområde på nærmere 200km2, som dekker store deler av kommunene Bø, Hjartdal, Notodden og Seljord. Opplev et høyfjellstrerreng som et Jotunheimen i miniatyr og med flere fjelltopper over 1000 moh. Dette er et turområde du ikke vil gå glipp av.

Gygrestolen er også en populær topptur i Midt-Telemark, mye på grunn av den flotte utsikten. Her er fjellveggen også populær blant fjellklatrere, men for de aller fleste er det de merkede turstiene som gjelder. Opplev en fottur på 6 bratte kilometer som tar deg opp til det vakre og mystiske platået.

For mer informasjon om Lifjell toppturområde, klikk HER.

For mer informasjon om vandreturen til Gygrestolen, trykk HER.

Fiske

Bø og Midt-Telemark er fiskerikt og har mange gode steder å tilby den som er glad i å fiske på fjellet, i skogen og/eller i elva. Lifjell er Midt-Telemarks fjellområde og innehar en rekke vann med gode muligheter for å fiske ørret. Elva renner fra Seljordsvannet og ut i Norsjø. Elva er en tradisjonell god ørretelv men du kan også få sik på kroken. Seljordsvannet, Norsjø, Heddalsvannet, Sauarelva og Telemarkskanalen kan også by på rikt fiske etter ørret, abbor, røye, sik, gjedde og suter. Med andre ord spennende fiske for enhver smak!

Alle over 16 år må løse fiskekort mens barn og unge under 16 år fisker fritt og gratis. Skal du fiske laks eller sjøørret i Bøelva og Sauarelva må du i tillegg betale statlig fiskeavgift. Du kjøper fiskekort hos Brukås Sport i Bø sentrum, tlf. 35950617.

For mer informasjon om fisking, trykk HER.

Sykle Fruktruta i Fruktbygda

Gvarv er kjent som Fruktbygda med sine 500 000 tre i fruktlandskap med epler, plommer og moreller treer. Tilbring høstferien din i et område som byr på flotte tur- og sykkelmuligheter og nyt landskapet i fart på sykkel. Sykle forbi gårder og bønder med fjell i sikt, og kjenn på den flotte høststemningen suse gjennom håret i vinden. Her har du også muligheten til å sykle innom gårdsbutikkene, og smake på sesongens smakfulle og lokale råvarer. Vi anbefaler sykkelruten «Fruktruta».

Last ned PDF over Fruktruta HER.

For mer informasjon om Fruktbygda, klikk HER.

For mer informasjon om ulike sykkelruter, klikk HER.

Frukt og kultur

Ønsker du å unne smaksløkene dine i høst? Nyt hvert minutt med rykende ferske lokale råvarer. Smak nydelige retter hos Senterkroa, Aarnes Kafeteria, Øvre Verket, Lindeim Ølkompani og mer. Ferskere enn dette er det vanskelig å komme over! Vi anbefaler å ta turen innom Fruktbygda. Her opplever du gårdsbutikkene i sitt rette element med god mat og drikke, historie og kulturrik opplevelse.

Se oversikt over lokale spisesteder ved å trykke HER.

Se info om Fruktbygda HER.

Se en oversikt over kulturopplevelser med mat- og drikke HER.

Kano/Kajakk

Elvepadling, padling i småvann eller på store Norsjø. Uansett hva du foretrekker finner du ditt padleeldorado i Midt-Telemark. Noen alternative ruter å padle er fra Lunde til Hogga Sluse, Lunde til Vrangfoss sluse, Norsjø Ferieland til Kolahuset og fra Teksten til Evju Bygdetun. Tilbring høstferien med flotte høstfarger med fjell i utsikt på vannet, så idyllisk!

Se våre ruteforslag HER. 

Prøv en annerledes overnatting i «Pods» hos Bø Camping

Kjenn på høsten og tilbring en natt i et av «podsa» til Bø Camping, en flott hytte/mini leilighet for deg som er mellom 1-4 personer. Hytten kan minne noe om Hobbiten, der inngangen er noe ovalformet. På innsiden av podsa har du sofa, sengeplasser, kjøkken, vindu, liten veranda, TV og mer. Helt topp for småbarnsfamilien eller vennegjengen som ønsker et lite avbrekk fra hverdagen. i nærområdet har du Klatreparken Høyt & Lavt Bø og Bø Sommarland(sommersesong) med gå avstand. Flotte sykkel- og turmuligheter er her også.

For mer informasjon om podsa, trykk HER.

For mer informasjon om Bø Camping, trykk HER.

 

Velkommen til Bø i Telemark i høstferien!