Jente i klatreparken

Topp 10 aktiviteter i Bø og Midt-Telemark i høstferien

| 7 minutter lesetid

Høsten er her og vi kjenner godt på værskiftet, men naturen – den er fin året rundt! Ta med deg et ekstra klesplagg og dra ut på eventyr i den idylliske naturen. Vi har samlet sammen våre topp 10 aktiviteter som du kan gjøre med familien, vennegjengen, kjæresten eller alene i høstferien!

1. Fjelltur på Lifjell

Helt topp med en fjelltopp i løpet av høsten. Lifjell ligger kun 12 km fra Bø sentrum med god skilting og stor parkeringsplass på Jønnbu. Lifjell er et stort fjellområde på nærmere 200km2, som dekker store deler av kommunene Bø, Hjartdal, Notodden og Seljord. Opplev et høyfjellstrerreng som et Jotunheimen i miniatyr og med flere fjelltopper over 1000 moh. Dette er et turområde du ikke vil gå glipp av.

Vandrerutene varierer i lengde og vanskelighetsgrad, og passer like godt for erfarne vandrere som familier med små barn. Det finnes detaljerte turbeskrivelser og kart over Lifjell-området, og de fleste turene er godt skiltet og merket.

🍂 Les mer om Lifjell toppturområde
🍂 Se oversikt over vandreturer på Lifjell
🍂 Les våre tips til høstferien på Lifjell

2. Gygrestolen – vår mest populære vandretur kjent fra 71 grader nord!
Gygrestolen i solnedgang

Foto: Iver Paulsberg

Gygrestolen er en fottur på 6 bratte kilometer som tar deg opp til det mystiske platået der gygra skal ha kastet kampesteiner utover Bø i raseri. Sagnet sier at når Gygrestolen faller skal verden gå under. Dette er en populær tur blant turelskere, og kjent fra blant annet 71 grader nord kjendis i 2020. Den er populær mye på grunn av den flotte utsikten og spesielle fjellformasjonen. Her er fjellveggen også populær blant fjellklatrere, men for de aller fleste er det de merkede turstiene som gjelder.

🍂 Se vandreturen til Gygrestolen

3. Høyt & Lavt Klatrepark

Klatreparken har siste åpningsdag 17. oktober for sesongen

Hos Høyt & Lavt Klatrepark Bø kan du boltre deg i hele 137 ulike apparater i skogen (119 hinder og 18 zip-linere). Det blir rett og slett en akrobatisk oase for den mest ekstreme så velsom for lokale og til reisende barnefamilier. Det er ulike typer løyper oppe i trærne med varierende vanskelighetsgrader. Klatreparken befinner seg bare et steinkast unna Bø Sommarland, og er et klatreparadis for både store og små. Dette er en attraksjon man ikke vil hoppe over!

Åpningstid: Klatreparken har åpen høstferie ukene 40 og 41 fra torsdag til søndag fra 11:00 til 16:30. (Siste åpningsdag for sesongen er søndag 17. oktober)

🍂 Les mer om Høyt & Lavt klatrepark

4. Sykle Fruktruta i Fruktbygda

Gvarv er kjent som Fruktbygda med sine 500 000 tre i fruktlandskap med epler, plommer og moreller treer. Tilbring høstferien din i et område som byr på flotte tur- og sykkelmuligheter og nyt landskapet i fart på sykkel. Sykle forbi gårder og bønder med fjell i sikt, og kjenn på den flotte høststemningen suse gjennom håret i vinden. Her har du også muligheten til å sykle innom gårdsbutikkene, og smake på sesongens smakfulle og lokale råvarer. Vi anbefaler sykkelruten «Fruktruta».

🍂 Last ned PDF over Fruktruta
🍂 Les mer om Fruktbygda
🍂 Se våre tips til sykkelruter

5. Ri islandshest i vakre naturomgivelser

turridning i skogen

Bø og Lifjell Turridning AS tilbyr flotte rideturer på Skårafjell og rundt naturskjønne Hørte i høstferien. Varierte turer gir fjellfølelse eller opplevelsen av idyll langs Hørteelven. Her tilbyr de alt fra 2-timersturer, halvdagsturer, heldagsturer, kurs og overnattingsturer. De tilrettelegger turen så du kan prøve deg på hesteryggen uansett alder og erfaring. Deres trygge, snille og erfarne islandshester gir deg en flott opplevelse i naturen som nå er kledd i nydelige høstfarger. Ingen som tørr å være med deg? Blås i det, du er alltid i godt selskap her!

🍂 Les mer om Bø og Lifjell Turridning

6. Ro og flyt hos Yogagården

Yogamatter på Yogagården

På Flatin i Bø finner du Yogagårdens fine grønne låve-shala med varierte yogaklasser. Trenger du å finne ro, flyt eller bevege på kroppen gjennom behagelige og gode yogatimer er Yogagården plassen for deg. Her er det alltid tid til å henge med en god kopp te i loungen eller hengekøya etter timen. Yogagården tilbyr yogaklasser til deg som har god kjennskap til yoga, og til deg som aldri har prøvd det før. Bli med på drop-in klasser i rolig yin yoga, dynamisk ashtanga, flytende vinyasa eller prosess dans. De tilbyr også ulike kurs i høst. Sees vi på matta?

🍂 Les mer om Yogagården
🍂 Se Yogagårdens høstprogram

7. Alpakkavandring

Dame med alpakka

Velkommen til alpakkagården på Svenseid! Svenseid Alpakka tilbyr hyggelig gårdsbesøk og møte med dyr. Kom hit og opplev trivelige vandreturer i vakker natur med alpakka, i tillegg til å møte høner, kaniner, katter og hunder på gården. De har åpent for booking i høstferien – bli med på en annerledes dyre- og naturopplevelse!

🍂 Les mer om Svenseid Alpakka

8. Dra på gårdsbesøk i Fruktbygda

Inngangsparti ved gardsbutikken på Lindheim.

Ønsker du å unne smaksløkene dine i høst? Nyt hvert minutt med rykende ferske lokale råvarer. Smak nydelige drikker laget fra fruktene som er høstet i Fruktbygda, deriblant på Lindheim Ølkompani. Ferskere enn dette er det vanskelig å komme over! Her opplever du gårdsbutikkene i sitt rette element med god mat og drikke, historie og kulturrik opplevelse.

🍂 Se oversikt over gårdsbutikker i Fruktbygda
🍂 Se oversikt over lokale spisesteder
🍂 Les mer om Fruktbygda

9. Kano/Kajakk

Mor og datter i kajakk på Telemarkskanalen

Elvepadling, padling i småvann eller på store Norsjø. Uansett hva du foretrekker finner du ditt padleeldorado i Midt-Telemark. Noen alternative ruter å padle er fra Lunde til Hogga Sluse, Lunde til Vrangfoss sluse, Norsjø Ferieland til Kolahuset og fra Teksten til Evju Bygdetun. Tilbring høstferien med flotte høstfarger med fjell i utsikt på vannet, så idyllisk!

🍂 Se våre ruteforslag med kano/kajakk

10. Fiske

Bø og Midt-Telemark er fiskerikt og har mange gode steder å tilby den som er glad i å fiske på fjellet, i skogen og/eller i elva. Lifjell er Midt-Telemarks fjellområde og innehar en rekke vann med gode muligheter for å fiske ørret. Elva renner fra Seljordsvannet og ut i Norsjø. Elva er en tradisjonell god ørret-elv men du kan også få sik på kroken. Seljordsvannet, Norsjø, Heddalsvannet, Sauarelva og Telemarkskanalen kan også by på rikt fiske etter ørret, abbor, røye, sik, gjedde og suter. Med andre ord spennende fiske for enhver smak!

Alle over 16 år må løse fiskekort mens barn og unge under 16 år fisker fritt og gratis. Skal du fiske laks eller sjøørret i Bøelva og Sauarelva må du i tillegg betale statlig fiskeavgift. Du kjøper fiskekort på nett eller hos Brukås Sport i Bø sentrum, tlf. 35950617.

🍂 Les mer om fisking i Midt-Telemark regionen
🍂 Les mer og kjøp fiskekort på nett 

Prøv en annerledes overnatting i «Pods» hos Bø Camping

Kjenn på høsten og tilbring en natt i et av «podsa» til Bø Camping, en flott hytte/mini leilighet for deg som er mellom 1-4 personer. Hytten kan minne noe om Hobbiten, der inngangen er noe ovalformet. På innsiden av podsa har du sofa, sengeplasser, kjøkken, vindu, liten veranda, TV og mer. Helt topp for småbarnsfamilien eller vennegjengen som ønsker et lite avbrekk fra hverdagen. i nærområdet har du Klatreparken Høyt & Lavt Bø med gå avstand. Flotte sykkel- og turmuligheter er her også.

🍂 Les mer om pods på Bø Camping
🍂 Les mer om om Bø Camping

 

Velkommen til Bø og Midt-Telemark regionen i høstferien!