Badeplasser i Bø, Midt-Telemark og Nome

I naturen skjuler det seg mange hemmeligheter, og her deler vi noen nøye tilrettelagte badeplasser i Bø, Fruktbygda, Lunde og Ulefoss med deg. Bading er en herlig sommeraktivitet, men kan også være fantastisk om vinteren, spesielt når kombinert med et badstuebesøk. Oppdag gjerne på egenhånd og finn din egen skjulte badeperle i et av landets varmeste og mest solrike områder. Les mer om badevannskvalitet- og temperatur, samt de ulike badeplassene nedenfor!

Badevannskvalitet

Kontroll av badevannskvaliteten gjøres av den enkelte kommune. Er du i tvil om du bør bade, kan du kontakte lokal helse- og miljømyndighet for å få mer informasjon.

Badevannstemperatur

Vi anbefaler yr.no sin tjeneste der alle kan melde inn badevannstemperaturer, eller havvarsel.no som viser sjøtemperaturen i hele Norge.

ImageImage

Badeplasser i Bø

Lifjell

Sandstrand inntil parkeringsplassen på Lifjell (Jønnbu). Flytebrygge og sitteplasser på stranda. Gåavstand til Lifjellstua for mat, drikke og overnattings muligheter.

Beverøya Camping

Sandstrand langs Bø-elva og store badedammer. Solsenger, lekeplass og kort vei til kiosk og toalettfasiliteter. Les mer om Beverøya

Bøelva

Hengebrua i Øvrebø. Kommunal badeplass, parkering.

Bø Sommarland

Skandinavias største vannpark, med aktiviteter for hele familien. Har du planlagt sommerferien?  Oppdag Bø Sommarland

Gullbring Kulturhus

Innendørs basseng med barnebasseng, stupetårn og badstue. Trykk her for mer informasjon om Gullbring

Telnessanden Friluftsområde

En av Telemarks største badestrender, idyll for barnefamilier. Store friområder i skog og fjellterreng, utleie av båter. Egen parkeringsplass og sanitæranlegg for dagsgjester. Besøk Telnessanden Friluftsområde

Venetjønn

Ved Gygrestolen - belønningen for å ha gått 6 km i bratt terreng.

Badeplasser i Fruktbygda, Gvarv

Lystang Camping

Liten badestrand med utleie av kajakk og kano, båt og salg av fiskekort. Gapahuk og bålpanne. Les mer om Lystang Camping

First Camp Nørsjø

Wakeboard og vannski kabelpark, utleie av kanoer, SUP-brett og tråkkebåter. Restaurant og kiosk.

Patmos skulpturpark

Ro og kunstopplevelser.

Badeplasser i Lunde

Norheimtjønn

Parkering og toalett.

Skoeelva

Ankomst med kajakk eller kano.

Kåsatangen

I enden av Langen.

Nomestranda

Bade- og friområde beliggende midt mellom Ulefoss og Lunde. Fin strand/plen med tilgang på toalett, redningsbøye og søppelstativ. OBS! Stranden er "kjent" for å gi svømmekløe grunnet en ufarlig parasitt. Badende rådes til å tørke seg med håndkle med en gang de kommer opp av vannet og om mulig ta en dusj så raskt som mulig.

Badeplasser på Ulefoss

Norheimstjønna

Beliggende mellom Lunde og Bø. Fin badeplass/strand med flytebrygge. Toalett og søppelstativ på stedet.

Nomestranda

Bade- og friområde beliggende midt mellom Ulefoss og Lunde. Fin strand/plen med tilgang på toalett, redningsbøye og søppelstativ. OBS! Stranden er "kjent" for å gi svømmekløe grunnet en ufarlig parasitt. Badende rådes til å tørke seg med håndkle med en gang de kommer opp av vannet og om mulig ta en dusj så raskt som mulig.

Torsnes

Beliggende 1,6 km unna Ulefoss sentrum. Badeplass med stupetårn. Toalett og søppelstativ på stedet. Torsnes gjestehavn like ved.

Ulefoss gjestebrygge

Beliggende kun 300 meter fra Ulefoss sentrum. Idyllisk perle med egen strand, fasiliteter som bl.a. toalett og dusj. Utekafé med salg av mat og drikke.

Kalvodde friområde

Beliggende midt mellom Ulefoss og Gvarv nedenfor RV 36. Stedet har fin sandstrand, samt toalett (utedo) og søppelstativ. Ypperlig for småbarnsfamilier. Det er flere bademuligheter på stedet men disse er jevnt over best egnet for større barn/voksne grunnet generelt vanskeligere tilgjengelighet og rullesteiner/brådybde.

Tvara

Et populært lite tjern med stupetårn, beliggende 4-5 km fra Ulefoss gjestebrygge. Stedet er kjent for gode badetemperaturer, men regnes imidlertid ikke som barnevennlig.

PS: Vi vil gjerne se bilder fra din favorittbadeplass og vise dem frem på denne siden - send dem til [email protected] eller tagg oss på sosiale medier.