Vandretur med barn i Midt-Telemark regionen

Vil du på vandre- eller fjelltur med barna og er usikker på hvor det egner seg å gå? Vi har forslagene! Midt-Telemark regionen er et eldorado for vandre- og fjellturer – enten du foretrekker turer på fjellet, i skogen eller langs nydelige bekker og stier. Vi har samlet sammen noen forslag som er fine for både mindre og større barn – god tur!

Krinto på Lifjell

Krinto er en nydelig fjelltur på Lifjell som gir deg fantastisk utsikt utover Midt-Telemark som også passer for de yngre. Turen tar ca 2 timer og er på 4,4 km. PS: Turen til Krinto egner seg best for barn over 5 år grunnet bratt terreng.

Bø-elva

Dersom du ønsker en tur langs elvebredden er vandreturen langs Bø-elva en fin og lett tur på 2-3 timer, og kan kombineres med et besøk på Kvennøya ved Bø Museum. Turområdet er på ca 3-4 km og omfatter elvestrekninga fra Oterholtbrua til Gårabru. For mer informasjon om turen se her.

Kjærlighetsstien på Gvarv

Kjærlighetsstien går i et naturskjønt område langs Gvarvelva og gjennom Gamlegata i Gvarv sentrum som med sine gamle fine trehus er en severdighet i seg selv. Turen tar ca 45 min og er på 2,2 km. For mer informasjon om turen se her.

Folkestadåsene i Bø

Folkestadåsene er turområdet mellom Hørteelva og Folkestadgrenda og er utmerket for barnefamilier. Høydeforskjellene er små, med flate berg og runde åsrygger. Stiene er godt merket, som gir vandrere oversiktlig valg om flere fine turer. Folkestadåsene tilbyr også tjern og Hørteelva har gode bademuligheter. Tid og lengde avhenger av hvilken tur-rute du velger. For mer informasjon om turområdet se her.

Folkestien i Lunde

Folkestien er en enkel vandring gjennom Lunde, og starter fra Lunde sluse og passer for alle aldre. Turen tar ca 45 min. For mer informasjon om turen se her.

Skarrevegen mellom Ulefoss og Lunde

Å vandre langs kanalen er en opplevelse utenom det vanlige – ikke bare er elva nydelig å gå langs, men du kan også nyte synet av kanalbåtene og de mektige sluseanleggene på veien. Kulturstien «Skarravegen» går på rolige grusveier tett på Telemarkskanalen mellom Ulefoss og Lunde. Turen tar ca 1 time. For mer informasjon om turen se her.

Breisås i Bø

Turområdet i Breisås har fine skogsturløyper i enkelt terreng. Gå turstiene opp til tjern på toppen og ta deg et bad, eller plukk blåbær til desserten til når dere kommer hjem. Mulighetene er mange!

Vi ønsker deg og dine gode opplevelser i Midt-Telemark regionen!