Vandretur med barn i Midt-Telemark regionen

| 3 minutter lesetid

Vil du på vandre- eller fjelltur med barna og er usikker på hvor det egner seg å gå? Vi har forslagene! Midt-Telemark regionen er et eldorado for vandre- og fjellturer – enten du foretrekker turer på fjellet, i skogen eller langs nydelige bekker og stier. Vi har samlet sammen noen forslag som er fine for både mindre og større barn – god tur!

Krinto på Lifjell

Krinto er en nydelig fjelltur på Lifjell som gir deg fantastisk utsikt utover Midt-Telemark som også passer for de yngre. Turen tar ca 2 timer og er på 4,4 km. PS: Turen til Krinto egner seg best for barn over 5 år grunnet bratt terreng.
🥾 Les mer om turen til Krinto

Bø-elva

Dersom du ønsker en tur langs elvebredden er vandreturen langs Bø-elva en fin og lett tur på 2-3 timer, og kan kombineres med et besøk på Kvennøya ved Bø Museum. Turområdet er på ca 3-4 km og omfatter elvestrekninga fra Oterholtbrua til Gårabru.
🥾 Les mer om turen rundt Bø-elva

Kjærlighetsstien på Gvarv

Kjærlighetsstien går i et naturskjønt område langs Gvarvelva og gjennom Gamlegata i Gvarv sentrum som med sine gamle fine trehus er en severdighet i seg selv. Turen tar ca 45 min og er på 2,2 km.
🥾 Les mer om turen Kjærlighetsstien

Folkestadåsene i Bø

Folkestadåsene er turområdet mellom Hørteelva og Folkestadgrenda og er utmerket for barnefamilier. Høydeforskjellene er små, med flate berg og runde åsrygger. Stiene er godt merket, som gir vandrere oversiktlig valg om flere fine turer. Folkestadåsene tilbyr også tjern og Hørteelva har gode bademuligheter. Tid og lengde avhenger av hvilken tur-rute du velger.
🥾 Les mer om turen på Folkestadåsane

Folkestien i Lunde

Folkestien er en enkel vandring gjennom Lunde, og starter fra Lunde sluse og passer for alle aldre. Vakker utsikt utover Telemarkskanalen. Turen tar ca 45 min. Godt egnet også for foreldre med barnevogn.
🥾 Les mer om turen Folkestien

Skarrevegen mellom Ulefoss og Lunde

Å vandre langs kanalen er en opplevelse utenom det vanlige – ikke bare er elva nydelig å gå langs, men du kan også nyte synet av kanalbåtene og de mektige sluseanleggene på veien. Kulturstien «Skarravegen» går på rolige grusveier tett på Telemarkskanalen mellom Ulefoss og Lunde. Turen tar ca 1 time.
🥾 Les mer om turen Skarrevegen

Breisås i Bø

Turområdet i Breisås har fine skogsturløyper i enkelt terreng. Gå turstiene opp til tjern på toppen og ta deg et bad, eller plukk blåbær til desserten til når dere kommer hjem. Mulighetene er mange!

👉 Se flere turer i området her

Vi ønsker deg og dine gode opplevelser i Midt-Telemark regionen!