Våre beste forslag til din aktive ferie!

| 11 minutter lesetid

Vi har samlet sammen våre beste tips til deg som ønsker en aktiv ferie i naturen!

Vandring

Her i Midt-Telemark har vi et stort utvalg vandreturer i variert terreng. Langs Telemarkskanalen eller til Lifjell sine mange topper som gir deg utsikt over store deler av Telemark. Lifjellplatået i Telemark har over 20 topper på over 1000 moh. Vandrerutene varierer i lengde og vanskelighetsgrad, og passer like godt for erfarne vandrere som familier med små barn. 

Passer for deg som ønsker å gå vakre stier og flotte topper med oppleve panorama utsikt utover Midt-Telemark eller Telemarkskanalen. 

FJELL- & VANDRETURER

Les Mer

Padling

Slusepadling, elvepadling og padling i rolige småvann eller på store Norsjø. Du finner ditt padleeldorado i Bø og Midt-Telemarksregionen. Vi selger padlekartet for Telemarkskanalen og sender det gjerne med posten om ønskelig. Les mer ved å trykke på linken.

Passer for deg som ønsker å padle i historiske og vakre omgivelser, med historisk og kulturelt input på Telemarkskanalen, eller bare ønsker å oppleve nydelige ferskvann å padle i. 

PADLETURER

Les Mer

Sykling

Sykkel langs Telemarkskanalen byr på mange flotte muligheter i kulturelle omgivelser. Sykle langs slusene som ble bygget på 1850-tallet, som fremdeles frakter kanalbåter og fritidsbåter opp og ned i kanalen. Vi anbefaler også kortere turer med utgangspunkt fra Lunde, Ulefoss, Bø og Gvarv.

Passer for deg som ønsker å sykle i nydelige og landlige omgivelser.

SYKKELRUTER

Les Mer

Bading

Naturen er full av hemmeligheter og her skal vi avsløre noen tilrettelagte badeplasser for deg. Utforsk gjerne på egenhånd og finn din hemmelige badeplass.

Passer for deg som ønsker å bade i elver eller innsjøer i en av landets varmeste og mest solrike områder.

BADEPLASSER

Les Mer

Ridning

Bø og Lifjell Turridning AS tilbyr flotte rideturer på Lifjell, Skårafjell og rundt naturskjønne Hørte. Her kan du prøve deg på hesteryggen uansett alder og erfaring. Deres trygge, snille og erfarne islandshester gir deg en flott opplevelse i naturen, uansett årstid. Ingen som tørr å være med deg? Blås i det, her er du alltid i godt selskap!

Passer for deg som ønsker nærhet til dyr og natur, i spektakulære omgivelser på høyfjellet eller elvelangs.

BØ OG LIFJELL TURRIDNING

Les Mer

Golf

Norsjø Golfpark kan tilby en av Norges mest utfordrende 18-hulls baner. Banen har åpne fairways og flere utfordrende green-områder, slik at den appellerer til alle kategorier av spillere. To av banens hull er med på topp 100 over mest spektakulære hull i Norge. Et av disse er hull 11, som også er et av Norges mest fotograferte par 3-hull. 

Passer for deg som ønsker å spille golf på en variert, utfordrende og naturskjønn bane med vakre omgivelser ved Norsjø i Telemark.

NORSJØ GOLFPARK

Ta med deg familien eller vennegjengen din med på VANNvittige opplevelser i trygge og våte omgivelser i Bø Sommarland.

Les Mer

Yoga

Føler du deg klar for å invitere yoga, meditasjon og egentid inn i livet ditt? Er du lei av å repetere gamle mønster og åpen for noe nytt?

Har du lenge tenkt at du vil begynne med yoga eller har du kanskje bare hatt en pause og er klar for å komme i gang med praksisen igjen? I Bø finner du Yogagårdens fine grønne låve-shala med varierte yogaklasser, kurs, workshops og retreats. Nyt en god kopp kaffe i loungen eller hengekøya etter yoga.

YOGAGÅRDEN

Les Mer

Klatring

Hos Høyt & Lavt Klatrepark kan du boltre deg i hele 137 ulike apparater i skogen (119 hinder og 18 zip-linere). Det blir rett og slett en akrobatisk oase for den mest ekstreme så velsom for lokale og til reisende barnefamilier. Det er ulike typer løyper oppe i trærne med varierende vanskelighetsgrader.

Passer for deg som ønsker lek, moro og fysisk aktivitet i toppen av tretoppene!

HØYT & LAVT KLATREPARK

Les Mer

Fisking

Bø og Midt-Telemark regionen er fiskerikt og har mange gode steder å tilby den som er glad i å fiske på fjellet, i skogen og/eller i elva.

Vi har samlet sammen informasjon steder og regler for fisking i Midt-Telemark regionen.

FISKE

Les Mer

Vannski/Wakeboard

Velkommen til Norsjø Kabelpark – Norges eneste fullverdige vannski- og wakeboardanlegg!

Norsjø Kabelpark er et skitrekk ute i vannet som trekker deg rundt i havnebassenget og er 550m langt. Godt egnet for store og små både med og uten erfaring. Banen har høy internasjonal standard og var arena for VM i wakeboard og wakeskate i 2014.

Perfekt for deg som ønsker fart og spenning ute i det friske badevannet!

NORSJØ KABELPARK

Les Mer


Flere forslag?

Ønsker du flere forslag til hva det er å finne på i området om sommeren?
Midt-Telemark regionen byr på mange flere aktiviteter, i tillegg til historiske og kulturelle opplevelser.

Se vår oversikt over flere aktiviteter og opplevelser her.