Topp 10 familieaktiviteter

Midt-Telemark regionen er et eldorado av aktiviteter for hele familien!
Er du på familietur og ønsker å fylle dagene med gøyale aktiviteter? Hva med bading i Bø Sommarland, klatreløyper i Høyt og Lavt, wakeboardkjøring på Norsjø Kabelpark, fjelltur på Lifjell, eller sykling ved naturskjønne Telemarkskanalen. Aktivitetene er mange og her kan du skape de fineste ferieminnene!

Vi har samlet sammen våre 10 beste tips til familieferien i Midt-Telemark regionen – kos deg!

1. Bø Sommarland

Skandinavias største vannpark bestående av noen av Europas største og mest spektakulære vannaktiviteter. Med vannsklier i alle fasonger, farger, og i kategoriene snill, spennende og vågal kan alle finne noe de liker i Bø Sommarland.

2. Klatre høyt i trærne i Høyt & Lavt Klatrepark

Klatreparken befinner seg bare et steinkast unna Bø Sommarland, og er et klatreparadis for både store og små. Med hele 119 apparater, 18 ziplinere og 1600 meter med løype, er dette en attraksjon man ikke vil hoppe over!

3. Bad og lek på Norsjø Ferieland og Norsjø Kabelpark

Ved Norsjø Kabelpark kan du utfordre deg selv på en av Europas beste kabelbaner for wakeboard, wakeskate og vannski. Norsjø Kabelpark befinner seg på Norsjø Ferieland som også er et lekeparadis for både små og store barn, med trampoliner, minigolf og mer.

4. Ri på islandshester på Lifjell

Å se Lifjell fra hesteryggen er en opplevelse man sent vil glemme. Bø og Lifjell Turridning tilbyr flotte rideturer med varierte løyper med både fjellfølelse og langs Hørteelven. Med tilrettelagte turer får de fleste prøve seg på hesteryggen uansett alder og erfaring.

5. Badeplasser

Naturen er full av hemmeligheter og her skal vi avsløre noen tilrettelagte badeplasser for deg. Utforsk gjerne på egenhånd og finn din hemmelige badeplass i en av landets varmeste og mest solrike områder. For mer informasjon om badeplassene, se her.

6. Fjelltur til Krinto på Lifjell

Opplev nydelige Lifjell og ta med familien på fjelltur til Krinto – en familievennlig topptur på fjellet som passer for både voksne og barn med nydelig utsikt.

Les mer om turen til Krinto her.

7. Lek og moro i Evjudalen Fritidspark

Er barna rastløse og trenger å få slengt seg litt i lekeapperater mens de voksne slapper av med en kopp kaffe? Evjudalen fritidspark ligger midt i Bø sentrum og har ulike lekeapperater og en nydelig liten elv med massevis av ender som elsker å kose seg ute i finværet.

8. Opplev slusene i Telemarkskanalen

Opplev de spektakulære sluseanleggene i Telemarkskanalen, som strekker seg fra Skien til Dalen og valgene for av og på stigning er mange underveis. Sitt gjerne på i båtene som kjører langs kanalen, eller lei sykler eller kanoer og kom enda tettere på slusene. Se Telemarkskanalen sine sider for mer informasjon om en av Norges flotteste naturperler.

9. Se film på Bø eller Nome Kino

Hva med å ta en tur på kino på ettermiddagen? Bø og Nome Kino tilbyr hyggelige film stunder til kvelden, og er lokalisert midt i Bø og Ulefoss sentrum.
Kinoprogram Bø Kino
Kinoprogram Nome Kino

10. Opplev og hils på gårdsdyrene på nydelige Gavlesjåstulen

Gavlesjå stulen er en av de eldste stulene på Lifjell som fortsatt er i drift. Her er det salg av rømmegrøt, prim, knåost, rømme, smør, vafler og kaffe. Gavelsjå er også et nydelig sted for å treffe på ulike gårdsdyr som kuer, hester, sauer og høner. For mer informasjon om Gavlesjå, se her.

 

Vi ønsker deg gode opplevelser i Midt-Telemark regionen!