Topp 10 familieaktiviteter🌻

Midt-Telemark regionen er et eldorado av aktiviteter for hele familien!🌞
Er du på familietur og ønsker å fylle dagene med gøyale aktiviteter? Hva med bading i Bø Sommarland, klatreløyper i Høyt og Lavt, wakeboardkjøring på Norsjø Kabelpark, fjelltur på Lifjell, eller sykling ved naturskjønne Telemarkskanalen. Aktivitetene er mange og her kan du skape de fineste ferieminnene!

Vi har samlet sammen våre 10 beste tips til familieferien i Midt-Telemark regionen – kos deg!🤗

1. Bø Sommarland🌊

Skandinavias største vannpark bestående av noen av Europas største og mest spektakulære vannaktiviteter. Med vannsklier i alle fasonger, farger, og i kategoriene snill, spennende og vågal kan alle finne noe de liker i Bø Sommarland!

2. Klatre høyt i trærne i Høyt & Lavt Klatrepark🧗

Klatreparken befinner seg bare et steinkast unna Bø Sommarland, og er et klatreparadis for både store og små. Med hele 119 apparater, 18 ziplinere og 1600 meter med løype, er dette en attraksjon man ikke vil hoppe over!

3. Bad og lek på First Camp Norsjø – Telemark og Norsjø Kabelpark🏄‍♀️

Ved Norsjø Kabelpark kan du utfordre deg selv på en av Europas beste kabelbaner for wakeboard, wakeskate og vannski. Norsjø Kabelpark befinner seg på First Camp Norsjø – Telemark som også er et lekeparadis for både små og store barn, med trampoliner, minigolf og mer!

4. Ri på islandshester på Lifjell🐎

Å se Lifjell fra hesteryggen er en opplevelse man sent vil glemme. Bø og Lifjell Turridning tilbyr flotte rideturer med varierte løyper med både fjellfølelse og langs Hørteelven. Med tilrettelagte turer får de fleste prøve seg på hesteryggen uansett alder og erfaring.

5. Badeplasser🤿

Naturen er full av hemmeligheter og her skal vi avsløre noen tilrettelagte badeplasser for deg. Utforsk gjerne på egenhånd og finn din hemmelige badeplass i en av landets varmeste og mest solrike områder. For mer informasjon om badeplassene, se her.

6. Fjelltur til Krinto på Lifjell⛰️

Opplev nydelige Lifjell og ta med familien på fjelltur til Krinto – en familievennlig topptur på fjellet som passer for både voksne og barn med nydelig utsikt.

Les mer om turen til Krinto her.

7. Møte med dyr og vandreturer med alpakka🦙

Svenseid Alpakka tilbyr hyggelig gårdsbesøk og møte med dyr. Kom hit og opplev trivelige vandreturer med alpakka, i tillegg til å møte høner, kaniner, katter og hunder på gården!

Les mer om de ulike pakkene de tilbyr og kontakt info

8. Opplev slusene i Telemarkskanalen🛳️

Opplev de spektakulære sluseanleggene i Telemarkskanalen, som strekker seg fra Skien til Dalen og valgene for av og på stigning er mange underveis. Sitt gjerne på i båtene som kjører langs kanalen, eller lei sykler eller kanoer og kom enda tettere på slusene. Se Telemarkskanalen sine sider for mer informasjon om en av Norges flotteste naturperler.

PS; Ruten til M/S Telemarken passer perfekt for deg som ønsker å seile strekningen Akkerhaugen – Lunde som inneholder de aller vakreste slusene, som en formiddag/ettermiddagstur.

Les mer om M/S Telemarken

9. Se film på Bø eller Nome Kino🎬

Hva med å ta en tur på kino på ettermiddagen? Bø og Nome Kino tilbyr hyggelige film stunder til kvelden, og er lokalisert midt i Bø og Ulefoss sentrum.
Kinoprogram Bø Kino
Kinoprogram Nome Kino

10. Opplev og hils på gårdsdyrene på nydelige Gavlesjåstulen

Gavlesjå stulen er en av de eldste stulene på Lifjell som fortsatt er i drift. Her er det salg av rømmegrøt, prim, knåost, rømme, smør, vafler og kaffe. Gavelsjå er også et nydelig sted for å treffe på ulike gårdsdyr som kuer, hester, sauer og høner. For mer informasjon om Gavlesjå, se her.

 

Vi ønsker deg gode opplevelser i Midt-Telemark regionen!