Topp 10 familieaktiviteter🌻

| 4 minutter lesetid

Midt-Telemark regionen er et eldorado av aktiviteter for hele familien!🌞
Er du pü familietur og ønsker ü fylle dagene med gøyale aktiviteter? Hva med bading i Bø Sommarland, klatreløyper i Høyt og Lavt, wakeboardkjøring pü Norsjø Kabelpark, fjelltur pü Lifjell, eller sykling ved naturskjønne Telemarkskanalen. Aktivitetene er mange og her kan du skape de fineste ferieminnene!

Vi har samlet sammen vĂĽre 10 beste tips til familieferien i Midt-Telemark regionen – kos deg!🤗

1. Bø Sommarland🌊

Skandinavias største vannpark bestüende av noen av Europas største og mest spektakulÌre vannaktiviteter. Med vannsklier i alle fasonger, farger, og i kategoriene snill, spennende og vügal kan alle finne noe de liker i Bø Sommarland!

2. Klatre høyt i trærne i Høyt & Lavt Klatrepark🧗

Klatreparken befinner seg bare et steinkast unna Bø Sommarland, og er et klatreparadis for büde store og smü. Med hele 119 apparater, 18 ziplinere og 1600 meter med løype, er dette en attraksjon man ikke vil hoppe over!

3. Bad og lek pĂĽ First Camp Norsjø – Telemark og Norsjø Kabelpark🏄‍♀️

Ved Norsjø Kabelpark kan du utfordre deg selv pĂĽ en av Europas beste kabelbaner for wakeboard, wakeskate og vannski. Norsjø Kabelpark befinner seg pĂĽ First Camp Norsjø – Telemark som ogsĂĽ er et lekeparadis for bĂĽde smĂĽ og store barn, med trampoliner, minigolf og mer!

4. Ri på islandshester på Lifjell🐎

Å se Lifjell fra hesteryggen er en opplevelse man sent vil glemme. Bø og Lifjell Turridning tilbyr flotte rideturer med varierte løyper med både fjellfølelse og langs Hørteelven. Med tilrettelagte turer får de fleste prøve seg på hesteryggen uansett alder og erfaring.

5. Badeplasser🤿

Naturen er full av hemmeligheter og her skal vi avsløre noen tilrettelagte badeplasser for deg. Utforsk gjerne pü egenhünd og finn din hemmelige badeplass i en av landets varmeste og mest solrike omrüder. For mer informasjon om badeplassene, se her.

6. Fjelltur til Krinto på Lifjell⛰️

Opplev nydelige Lifjell og ta med familien på fjelltur til Krinto – en familievennlig topptur på fjellet som passer for både voksne og barn med nydelig utsikt.

Les mer om turen til Krinto her.

7. Møte med dyr og vandreturer med alpakka🦙

Svenseid Alpakka tilbyr hyggelig gürdsbesøk og møte med dyr. Kom hit og opplev trivelige vandreturer med alpakka, i tillegg til ü møte høner, kaniner, katter og hunder pü gürden!

Les mer om de ulike pakkene de tilbyr og kontakt info

8. Opplev slusene i Telemarkskanalen🛳️

Opplev de spektakulÌre sluseanleggene i Telemarkskanalen, som strekker seg fra Skien til Dalen og valgene for av og pü stigning er mange underveis. Sitt gjerne pü i bütene som kjører langs kanalen, eller lei sykler eller kanoer og kom enda tettere pü slusene. Se Telemarkskanalen sine sider for mer informasjon om en av Norges flotteste naturperler.

PS; Ruten til M/S Telemarken passer perfekt for deg som ønsker ĂĽ seile strekningen Akkerhaugen – Lunde som inneholder de aller vakreste slusene, som en formiddag/ettermiddagstur.

Les mer om M/S Telemarken

9. Bowling og middag hos O’Learys Bø🎳

En runde eller to med bowling er en morsom aktivitet for hele familien! Her finner også et stort aktivitetssenter med blant annet shuffleboard, biljard og arkadespill. Vi kan anbefale å avslutte besøket med et godt amerikansk måltid i restauranten🍔

Familie som spiller bowling og burgere fra O`Learys.

 

10.Opplev og hils på gårdsdyrene på nydelige Gavlesjåstulen🐮

Gavlesjü stulen er en av de eldste stulene pü Lifjell som fortsatt er i drift. Her er det salg av rømmegrøt, prim, knüost, rømme, smør, vafler og kaffe. Gavelsjü er ogsü et nydelig sted for ü treffe pü ulike gürdsdyr som kuer, hester, sauer og høner. For mer informasjon om Gavlesjü, se her.

 

Vi ønsker deg gode opplevelser i Midt-Telemark regionen!