En liten jente klatrer på Høyt og Lavt.

Gode tips til aktiviteter med barn på høsten

| 6 minutter lesetid

Det er ikke mangel på morsomme aktiviteter for barnefamilier i Bø, Sauherad og Nome. Den vakre naturen, de fargerike bladene og den friske høstluften gir den perfekte rammen for herlige høstopplevelser og tilbringe tid sammen med barna. Fra høstvandringer i vakre naturomgivelser til unike opplevelser som alpakkavandring hos Svenseid Alpakka, er det noe for enhver smak.

Sopp- og bærplukking, gårdsbesøk, høstfestivaler og kreative aktiviteter gir deg også muligheten til å skape varige minner med barna dine. Her er noen tips til familievennlige høstaktiviteter som du kan nyte i regionen.

1. Fjell- og vandreturer

Høsten bringer med seg fantastiske farger, og det er ingen bedre måte å nyte dem på enn ved å dra på en høsttur. I Midt-Telemark og Nome finner du en rekke flotte stier og naturreservater som er perfekte for en vandretur med barn. Ta med en kurv eller pose for å samle blader, kongler og annet fra naturen som barna kan lage kunstverk med senere.

fjelltur aktivitet familie

Foto: Yngve Ask

En av de mest populære turene i området er til Lifjell og Krintofjellet, hvor du kan utforske stier som passer for alle aldre og ferdighetsnivåer. Sleng med deg turmat i tursekken og nyt en deilig lunsj med panoramautsikt.

2. Alpakkavandring hos Svenseid Alpakka

For en unik opplevelse som både barn og voksne kommer til å elske, bør du besøke Svenseid Alpakka. Her kan du bli kjent med de søte alpakkene og til og med ta dem med på tur. Alpakkaer er kjent for sin rolige natur og myke pels, og barna vil elske å mate og kose med dem. Under turen vil du dessuten lære mer om alpakkahold og deres opprinnelse. Dette er en flott måte å kombinere dyreinteresse med friluftsliv.

🦙 Book din alpakkaopplevelse

alpakkaopplevelse mating

3. Bær- og soppplukking

Høsten er også bær- og soppsesong, og det er ingenting som smaker bedre enn ferske bær og sopp rett fra naturen. Dra på eventyrlig sopp- og bærtur med barna til en av de mange skogene i området. La barna utforske, plukke bær og fylle kurvene sine. Etterpå kan dere lage deilige desserter som blåbærpai eller tyttebær syltetøy sammen. Dette er en flott måte å lære barna om naturens spiselige gaver og samtidig skape gode minner.

aktivitet med barn bærplukking bø midt-telemark

4. Bowling på O’ Learys

O’Learys i Bø er det perfekte stedet for en dag med familiemoro som inkluderer alt fra shuffleboard og biljard til deilig mat og sportsunderholdning. Start med en runde bowling, før dere utforsker arkadespillene som tilbyr timevis med underholdning og moro. For de litt eldre barna er det også mulighet for å prøve seg på biljard. O’Learys har en variert meny med barnemenyer, i tillegg til flere alternativer for de voksne. I tillegg kan dere følge med på favorittlagene deres på storskjermene som viser sportsarrangementer.

🎳 Les mer om alle de forskjellige aktivitetene på O’Learys

barn koser seg på OLearys i Bø med mat

5. Høyt & Lavt Klatrepark

Høyt & Lavt Klatrepark tilbyr 137 forskjellige skogsløyper, inkludert 119 hindreløyper og 18 zip-linere. Dette gir muligheten til en ekte akrobatisk opplevelse for de mest vågale, samtidig som det er en ideell destinasjon for både lokale familier og reisende med barn. De tilbyr ulike typer tretoppløyper med varierende vanskelighetsgrader.

Høyt & Lavt er åpent hver helg fra 11:00 til 16:30 fra 19. august til 22. oktober.

🧗 Kjøp billetter til Telemarks råeste klatrepark

Liten gutt i zipline på Høyt og Lavt.

6. Besøk gårdsbruk

Det er mange flotte gårdsbutikker i Midt-Telemark som åpner dørene sine for besøkende om høsten. Dette er en flott mulighet til å la barna oppleve gårdslivet  og smake på deilig, lokalprodusert mat. Ta en tur til en gård som tilbyr gårdsferie, hvor barna kan mate geiter, klappe sauer og til og med prøve å melke en ku. Dette er en lærerik opplevelse som vil gi barna en forståelse for hvor maten deres kommer fra.

sauer ute i naturen

Hvis høstværet blir for kjølig eller regnfullt, kan du utforske museer og prøve kulturelle aktiviteter. For eksempel er høstutstillingen på Galleri Nyhuus med årets eplekunstner, Tore Juell, åpen til 8. oktober.

7. Tilrettelagte rideturer med Bø og Lifjell Turridning

Bø og Lifjell Turridning AS tilbyr flotte rideturer på Lifjell, Skårafjell og rundt naturskjønne Hørte for hele familien. De tilrettelegger rideturen etter behov, alder og erfaring. De tilbyr også arrangementer for bursdager, jubileer og bedrifter.

🐴 Book din rudetur med Bø og Lifjell Turridning

turridning jente med hest

8. Dra på kino eller Gullbringbadet

Gullbring Kulturhus er det en rekke morsomme aktiviteter for barn å glede seg over. Dere kan tilbringe dagen i Gullbringbadet, hvor barna har muligheten til å utforske vannlekeområdet. Alternativt kan dere også kose dere med en filmopplevelse på Bø Kino, som tilbyr et variert utvalg av filmer, inkludert de ferskeste kinosuksessene, animasjonsfilmer for de yngre, samt filmer som er egnet for hele familien.

🎬 Sjekk ut alle arrangementene på Gullbring Kulturhus

9. Høstfestivaler og markeder

Høsten er også tiden for lokale høstfestivaler og markeder i Bø, Midt-Telemark og Nome. Slike arrangementer har ofte morsomme aktiviteter for barn, som ansiktsmaling, karuseller, håndverksverksteder og mer.

❗Sjekk ut Hva-skjer kalenderen vår og delta på en høstaktivitet i nærområdet. Det er en flott måte å oppleve den lokale kulturen samtidig som barna får ha det gøy.

10. Kreative høstaktiviteter

Hjemmeaktiviteter kan også være en flott måte å tilbringe tid med barna på høsten. Samle blader og lage høstcollager eller kunstverk med dem. Lag høstdekorasjoner sammen, som gresskarlykter eller forskjellige dyrefigurer.

Hva med et felles bakeprosjekt? Vi har samlet 5 fantastiske oppskrifter med norske epler som du bør sjekke ut. Involver barna i matlagingen, og la dem eksperimentere med smaker.

🎨 Gode tips til hjemmeaktiviteter med barn

Uansett hva du velger å gjøre, sørg for å dra nytte av den vakre høstsesongen og alt den har å tilby i denne sjarmerende regionen. Høsten i Bø, Midt-Telemark og Nome er virkelig en tid for familieeventyr og utforskning.