Opplev Midt-Telemark og Nome på sykkel

Det er mange flotte sykkelruter å utforske i Midt-Telemark og Nome-regionen, med korte avstander mellom knutepunkter og severdigheter. Vi anbefaler også kortere turer fra Lunde, Ulefoss, Bø og Gvarv.

Kanalruta starter på Ulefoss og tar deg langs Telemarkskanalen til Dalen. Kart over ruten (kr. 49,- + evt. porto) kan du bestille hos turistkontoret i Bø eller kjøpe hos flere aktører langs ruten.

De enkelte rutene som er beskrevet her (bortsett fra Kulturrunden) kan du få kjøpt i miniguide format til kr. 20,- pr. stk. Disse er til salgs hos turistkontorer og flere aktører i Bø og langs Telemarkskanalen.

Ut.no har flere gode kart og beskrivelser av sykkelturer med utgangspunkt spesielt fra Lunde, ett av de beste utgangspunktene for sykkel langs Telemarkskanalen.

Sykkelkartet for Fruktbygda - en tur som tar deg innom alle severdighetene i fruktlandskapet på Gvarv:

Last ned sykkelkart Fruktbygda

Sykkelturer

BADERUNDEN

Denne sykkelturen starter i Lunde sentrum, og gir mange muligheter for et forfriskende bad. Turen starter ved Lunde Kanalcamping og er ca. 21 km lang.

Les Mer

BJØNNRUNDEN

Historisk sykkelrunde som tar deg i to slott, kirkeruiner fra middel-alderen, videre forbi Telemarks største gård og en av Norges eldste industrivirksomheter.

Les Mer

BLÅ IDYLL

Sykkelruta «Blå Idyll» er ei vakkert landskap langs kanalen fra Norsjø Ferieland til bluesbyen Notodden. Norsjø Ferieland er et topp startsted for familier.

Les Mer

FRUKTRUTA

Denne turen tar deg på en spennende kanalbåttur og sykkeltur gjennom et av landets rikeste fruktområder.

Les Mer

KANALRUTA

Kanalruta er en fantastisk sykkelopplevelse som går langs en av verdens åttende underverker som ble hugget inn i fjellet for over 100 år siden.

Les Mer

KULTURRUNDEN

Kulturrunden er en sykkelrute som går i lett kupert terreng og passerer en rekke interessante kulturminner som fløtningsdammer, tømmerkoier, pukkverk og husmannsplasser.

Les Mer

LANDSKAPAR'N

Sykkelrute rundt Flåbygd som har status som landskapsvernområde. En populær tur der du kommer nært inn på Telemarkskanalen og flere sluse, samt kulturlandskapet.

Les Mer

LANGEN I LUNDE

Langen er en sykkeltur fra Lunde og utover Landsmarka, 19 km. En enkel og familievennlig sykkelrute med flere fine og godt merkede vandreturer på ruta.

Les Mer

MOTBAKKEN

Motbakken er en krevende sykkelrute som passer for de som vil ha seg en god treningstur. Ruten er 62 km og starter ved Lunde sluse.

Les Mer

NORSJØ PANORAMA

Norsjø panorama er en fin sykkeltur hvor du har mulighet til å se sluse, middelalderkirke, ta et slag golf, handle på gårdsbutikk og bade.

Les Mer

SOLSIDA

Sykkelruta Solsida tar deg med gjennom et fantastisk landskap, forbi badeplass og helt frem til Telemarkskanalen.

Les Mer

SOMMARLANDET

Denne ruten tar deg gjennom fruktlandskap i Gvarv, museer, handelssentrum og forbi Bø Sommarland.

Les Mer

TØFFINGEN

Denne løypa går over flere etapper, og i et område rikt på opplevelser, flott natur og gode aktiviteter.

Les Mer

VILLMARKSRUNDEN

Villmarksrunden  ligger mellom Lunde og Drangedal OG består av 22 kilometer sti med noen mindre transport-etapper på grus og asfalt.

Les Mer