lykkelig mann spiser burger. foto

Digge spisesteder i Bø og Midt-Telemark du må besøke i høst

| 5 minutter lesetid

Senhøsten er en fantastisk tid å prøve ut nye retter. Midt-Telemark og Nome er kjent for vakker natur og rik kulturarv, men det er ikke bare naturen og kulturen som gjør dette området spesielt. Det er også en blomstrende matkultur med et bredt utvalg av herlige restauranter i Bø, Sauherad og Nome. Her er noen av våre anbefalinger for spisesteder i Midt-Telemark du må besøke i høst. La deg friste av bildene under og ta turen!

1. Provence Restaurant – Fransk sjarm i Bø i Telemark

Provence Restaurant i Bø bringer en smak av Frankrike til Bø. Dette intime og elegante stedet er kjent for sine deilige franskinspirerte retter. Høsten på Provence Restaurant byr på spesielle menyvalg som coq au vin, gratinert gresskar, og delikate desserter med sesongens frukt. Dette er et flott sted for en romantisk middag eller en spesiell anledning.

Åpningstider:
Man – Fre 16.00 – 23.00
Lør 13.00 – 00.00
Søn 14.00 – 21.30

🍽️ Bestill bord hos Provence

Delikat middagsfat på Provence restaurant.

2. Aarnes Kafeteria Tradisjonell norsk mat

Aarnes Kafeteria er et kjært spisested i regionen, kjent for sin varme atmosfære og deilige hjemmelagde retter. Her kan du b.la. nyte smakfulle kjøttkaker, lettsaltet torsk og et utvalg av deilig desserter. Aarnes Kafeteria er også et flott sted å ta en pause og nyte tradisjonell norsk mat etter en dag med herlige høstopplever i Bø og Midt-Telemark.

Åpningstider:
Mandag – Fredag 08.00 – 20.00
Lørdag 08.00 – 19.00
Søndag 08.00 – 20.00

🍽️ Bestill gavekort hos Aarnes Kafeteria

aarnes kafeteria restaurant mat

3. O’Learys Bø – Sportsbar og digg mat

Hvis du er ute etter hyggelig atmosfære og digg mat mens du ser på favorittlaget ditt, er O’Learys Bø det perfekte stedet. Her kan du nyte klassiske amerikanske retter som bbq-ribs, nachos og kyllingvinger, samt et bredt utvalg av drinker.

Åpningstider restaurant/bar:
Man – Torsdag 15.00 – 22.00 (kjøkken kl. 21.30)
Fredag 15.00 – 02.30 (kjøkken kl. 22)
Lørdag 13.00 – 02.30 (kjøkken kl. 22)
Søndag 13.00 – 20.00 (kjøkken kl. 19.30)

🍽️ Bestill bord hos O’Learys Bø

bbq plate mat o learys restaurant bø

4. Sum Yee Chinese Restaurant & Bar – God, sunn og variert kinesisk mat

Sum Yee er kjent for å tilby velsmakende og variert kinesisk mat. Hver rett er nøye sammensatt for å kombinere gode smaker og sunne ingredienser, og Sum Yee streber etter å tilby en unik smakfull opplevelse. Absolutt verdt å ta turen!

Åpningstider: 
Mandag – Lørdag 12 – 21.00
Søndag 14 – 21.00

🍽️ Se menyen hos Sum Yee Chinese Restaurant & Bar

sum yee restaurant dekorasjon

5. Bø Brød – Ferskt og lokalt bakeri

Bø Brød er et populært håndverksbakeri i Bø i Telemark som er kjent for sitt ferske brød og herlige kanelboller. Dette er også et flott sted å plukke opp noen bakevarer for å ta med hjem og nyte senere.

Åpningstider:
Onsdag –  Torsdag 10.00 – 16.00
Fredag 10.00 – 17.00
Lørdag 10.00 – 15.00

🥖 Les mer om Bø Brød

bø brød bakverk

6. Lifjellstua – Spektakulær utsikt og god mat

Lifjellstua er en 60 år gammel fjellstue som ligger på toppen av Lifjell, og gir deg spektakulær utsikt over landskapet. Høsten gir et vakkert fargeskjær til naturen, og Lifjellstua gir deg muligheten til å nyte det sammen med god mat. Prøv deres spennende retter som biffsnadder eller elgstek, laget med lokale ingredienser.

Åpningstider:
Fredag 14.00 – 21.00
Lørdag 11.00 – 21.00
Søndag 12.00 – 19.00

🌄 Utforsk videre: Våre tips til høstferien på Lifjell

lifjellstua høst mat

7. Dattebayo – Spennende sushiopplevelse

Elsker du internasjonal mat? Dattebayo i Bø er kjent for sin førsteklasses sushi og japanske retter. Senhøsten er en flott tid å utforske menyen deres med sesongens ferske råvarer. Smak på deres deilige sushiruller, tempura, og ramen mens du nyter den rolige atmosfæren.

Åpningstider:
Mandag – Torsdag 14.00 – 21.00
Fredag – Lørdag 14.00 – 22.00
Søndag 14.00 – 21.00

🍽️ Bestill bord hos Dattebayo

sushi ingredienser dattebayo

8. Husly Kafe & Catering – Lokale delikatesser

Husly Kafe & Catering er en perle for de som er ute etter lokale delikatesser og hjemmelagde retter. Smak på sesongens beste ingredienser i deres deilige supper, salater og kaker. Den avslappede atmosfæren gjør dette til et flott sted å slappe av mens du nyter god mat.

Åpningstider:
Mandag – Lørdag 10.00 – 16.00

husly servering salat på tallerken

9. Akerhaugen Gård – Ekte gårdsliv og unike smaker

Akerhaugen Gård er perfekt for de som ønsker å oppleve ekte gårdsliv. Akerhaugen Gård – Kafé & Bakeri består av både kafé, kaffebrenneri, bakeri, gårdsutsalg og gårdsbutikk med utsalg av norske frukt, bær og grønnsaker. Enten det frister med forfriskende hjemmelaget jordbærlimonade, steinovnsbakt pizza, burger, deilig hjemmelaget kake eller et nybakt brød, har Akerhaugen Gård noe for enhver smak!

Åpningstider:
Mandag – Lørdag 10.00 – 18.00.

❤️Les mer: Dra på eventyrlig sopp- og bærtur i Midt-Telemark

skerhaugen gård mat på bord

10. Pizza Fjoset – Pizzarestaurant med à la carte

Pizza Fjoset i Bø serverer autentisk pizza som vil glede smaksløkene dine. Her kan du velge mellom et utvalg av klassiske pizzaer, kreative burgere og mye annet digg, laget med ferske ingredienser.

Åpningstider:
Mandag –  Fredag 15.00 – 22.00
Lørdag – Søndag 13.00 – 22.00

🍽️ Se meny hos Pizza Fjoset

11. Spiseriet på Øvre Verket

Spiseriet ligger midt blant de sjarmerende gamle arbeiderboligene på Øvre Verket bare et steinkast unna Telemarkskanalen, Ulefoss gjestebrygge og Ulefoss sluse. Her får du en eksklusiv mulighet til å oppdage Midt-Telemarks unike sjarm. På senhøsten kan du besøke Spiseriet kun på lørdager eller ved spesielle arrangementer.

Åpningstider fra 17. november frem til jul:
Fredag kl 17.00 – 22.00
Lørdag kl 17.00 – 22.00
Søndag kl 14.00 – 18.00

🍽️ Oppdag høstprogrammet til Spiseriet

måltid på Øvre Verket., salat og drikke. Foto

Uansett om du er ute etter lokale delikatesser, internasjonal mat, eller en autentisk gårdslivsopplevelse, finner du garantert noe som frister på spisesteder i Bø og Midt-Telemark. Utforsk disse flotte restaurantene i Midt-Telemark og nyt høstens fargerike smaker.

Ikke glem å dele matopplevelsene dine med oss på Instagram og Facebook 😊