Opplev

 
 

Lifjell er et stort fjellområde på nærmere 200 km2, som dekker store deler av kommunene Bø, Hjartdal, Notodden og Seljord.

Lifjell er kun 12 km fra Bø sentrum med god skilting og stor parkeringsplass på Jønnbu. Lifjell har et høyfjellsterreng som et Jotunheimen i miniatyr og med flere fjelltopper over 1000 moh.

Turrutene varierer i lengde og vanskelighetsgrad, til den erfarne turgåer og til familier med små barn. Se nedenfor finner du detaljerte turbeskrivelser og kart over Lifjell. Turene er godt skiltet og merket.

Fra fjelltoppene har du utsikt over Bø og Sauherad og ikke minst Norsjø. Med skyfritt vær kan du se helt Kragerø -kysten, Seljord og Kongsberg.

Lifjell er på sitt beste fra mai til slutten av oktober for vandring.


Turtips:

Opplev Lifjell


HOLLANE SETER

Hollane seter ligger idyllisk til midt inne på Lifjell. Et populært mål sommer som vinter. Servering og overnattingsmuligheter med DNT - avtale.

Les Mer

VANDRING

Lifjell byr på flott turterreng og varierte turruter både for den erfarne og for familier med små barn.  Øysteinnatten og Jøronatten byr på nydelig utsikt over Telemark.

Les Mer

MAT OG OVERNATTING

Det finnes et utvalg av restauranter og kafeer samt overnattinger i Bø og ved Telemarkskanalen.

Les Mer

VINTER PÅ LIFJELL

Om du foretrekker fjellet, skogen, kupert terreng eller slakke bakker vil du finne ditt hvite paradis.

Les Mer

RIDNING PÅ LIFJELL

Bø og Lifjell Turridning AS tilbyr flotte rideturer på fjellet. De tilrettelegger turen så du kan prøve deg på hesteryggen uansett alder og erfaring.

Les Mer

HVORDAN KOMME SEG HIT

Bø ligger midt i Telemark, kun 2 timer fra Oslo, 1,5 time fra Larvik og 1 time fra Langesund.

Les Mer


Har du spørsmål om reisen din?

Kontakt turistinfomasjonen Visit Bø: